DELA

Mess tisdag

Såg just en ekorre som bar en annan, mindre ekorre, i munnen. Den som blev buren hade sin svans runt halsen på den större. Jag kunde inte se om den lilla var vid liv. Är detta vanligt? Flyttar de sina ungar eller äter de upp dem? M.
– Antar att det handlade om en ekorrhona, som flyttade sina ungar, säger Ralf Carlsson lektor i biologi vid Ålands lyceum, som vi bad om en förklaring.
Carlsson har också studerat MMS-bilden av den märkliga snigeln, som publicerades i gårdagens tidning.
– Lutar mot att det är en gråsvart kölsnigel, som oftast är svart men som varierar mycket i färg. För en säker artbestämning borde man se snigelns undersida. Är den helvit så är det en pantersnigel och om den har en svart kant så är det en gråsvart kölsnigel. Red.

Loppis i Kyrkoby Eckerö. Skylt vid vägen. Öppet hela sommaren. Mycket och billiga saker. Välkomna!

Har Fantasia bytt ägare? ;o

Du ”Ojoj” gillar inte ”luddiga förklaringar”. Du vill alltså ha raka rör. Skulle du vilja ha namnet i bladet i sådant sammanhang? 🙂 H. Dubbelt oj!

En fråga till Eat, varför sätter ni fetaost i en mozarellasandwich? 0457.

Hej ni som kom ”mitt i maten” söndag kl 19.30, inte klev ur bilen ens. Ni är välkomna igen, vi vill veta vem ni är! 0400.

Haka pressar på i 10 minuter, Pekka står med händerna i fickorna. Agera! Mvh sluttittat på hemmaplan.

Är det meningen att IFK ska få straff emot sig i varje hemmamatch eller? Anders Matsson försvarar säkert domarna igen. Tycker synd om killarna… 0457.

Imponerande vad Hakas styrelse verkar vara hatiska. Förstör IFK-flaggor och var riktigt glada och hånade då Dujilo bars ut. Riktigt fult! Usch! 0457.

Avtalet brutet, ser fram mot återbetalning, sponsring är ej aktuell mera någonsin. Princ KE HUD FLE.

Skulle vara bra att få reda på varför trafikavdelningen satt upp skyltar nu igen i Sviby som visar cykelåkning ej tillåten i båda riktningar. Som det är återigen kan polis bötfälla de som cyklar på sträckan till från jobbet. 040.

Fastighetsskatten är dubbelbeskattning. 040.

Jag tror nog att ÅMHM missar något i kokadaverfyndet! Hela området innehåller ju alla slags nergrävda sopor! Tillåtet verkar det? 050.

Brott mot barn-förlåtelse i kyrkan. Barnet gråter varje kväll nya brott. Vem skyddar barnet? Prostar skyddar den skyldige. Vilket hyckleri! Kommer barnet och ber om skydd av prosten? Aldrig! Fortsätter gråta! Tid för debatt.

Var på fotboll igår med barnen, bra match men tråkigt resultat. Domare från Finland funkar inte i en ”landslagskamp”. Ännu tråkigare var dock svinen på läktaren. Ta bort all alkoholservering och inför alkotest, kräv nykterhet så slutar svineriet. Det lär nog ta tid innan barnen vill gå på fotboll igen. 0457.

Kanon Nyan. Stor stor artikel om folkrace i helgen, fina bilder det vill vi se mer av. Matte.

Tänk att jag trodde att dom Rödvita flytetygen var seriösa. Å så visar det sig att så var inte fallet! Sven K.

OBS! Moped ÅL 355, röd Aprilia sx -08 stulen från Nybyggarvägen 2 Söderby Lemland 12-13.6. Alla som vet eller har sett något, vänligen kontakta Patrik Karlsson 040 416 0834,Carita Karlsson 040 418 5119 eller polisen. Hittelön.

Du som messade nyan i torsdags! Fredrik Häggblom är singel 🙂 Mvh en som vet.

Hur skulle det vara om rederierna som flaggat om till svenskt skulle få betala högre hamnavgifter? 0457.

Hur många år till tänker ni på Mattssons flytta om på hyllorna. Personalen hinner ju inte med kundbetjäning upptagna som de är med att flytta omkring saker. Mvh – 70 som fick ont i huve.
– Kunden tänker säkert på när vi i fredags flyttade ”hem” husgeråd till en plats mellan järn och textil. Detta gjordes med extrapersonal så kundbetjäningen borde inte ha blivit lidande. Det är den enda flytten som gjorts den senaste tiden. Det sista på den flytten kommer att göras onsdagkväll. Butik, sortiment utvecklas hela tiden vilket betyder att det ibland måste bli omdisponeringar av hyllor och utrymmen. Kunden får gärna ta kontakt med mig för ytterligare information. Bästa hälsningar, Sverker Jansson VD.