DELA

Mess onsdag

Allesamman! Kom och se och lyssna på Fryk på Pub Bastun på fredag kl 22.30! Det kan man ju bara inte missa! Kram från Fryks fanclub 😉

Vem var du otroligt vackra kille jag mötte vid 15-tiden vid Dalbo rondellen i går? Du tittade lika länge som jag gjorde… eller missuppfattade jag något? Singeltjej.

Speldjävulen är lika farligt som alkohol och knark. Den som missbrukar detta flyr verkligheten. Fd. missbrukare.

James Bond, det är väl bra att ”barnen” (15-16-åringar är inga småbarn) får träna körning på isen innan de har kortet i handen och ska ut i trafiken. Att lära sej hantera en bil med sladd, halt väglag, lära sej att växla och få bra bilvana förebygger också olyckor. Jag har tagit med mina barn ut på isen och satt dem bakom ratten, det är mitt ansvar. Bondbruden.

Subventionera ridning? Jag vill åka till rymden. Då ska det med subventioneras så jag med kan välja fritidsaktivitet. 040.

Du med den silverfärgade Audin vid Kantarellen i måndags lite före stängning, vad fin du var. Ring på fingret? 400.

Talesättet: ”som du vinner honom kommer du att förlora honom” stämmer bra in på de flesta killar som strulat med andra tjejer trots att de varit upptagna. Tänk på det alla tjejer som sitter med en ”fin” kille som hade tjej när han träffade dig! Vad säger att han inte gör exakt samma sak mot dig som mot sin förra tjej. What comes around goes around…

Hur kan Solis stängas med omedelbar verkan men ”tickande bomben” Nyfahlers fungera än? Det luktar lite här. Kan det ha med tomten till Grelsby att göra? ÅHS ledning har tagit till fula knep förr. Nu står många barn och föräldrar med tillfälliga platser. Mariehamns stad har för få platser att erbjuda.Var ska ni sätta barnen? Detta är inte tryggt vare sig för barn eller föräldrar. Tänk nu. Ett daghem som behövs, är omtyckt och tryggt och bra personal. Förälder som inte låter sig luras. 040.

Vet Ni vad norrmän har men inte ålänningar? Svar: goda grannar! 045.

Det hände sig för rätt länge sedan att jag drack en flaska vodka, hick, sedan mins jag ingenting från den dagen. Fy farao, jag hade gjort grannfrun på smällen, tänk att man skulle bli utnyttjad på den tiden som tjuren från Bronx. Allt bara för min stora näsas skull. KE HUD FLE

Förmiddag igen.Olyckor i Mariehamn 38 per 1000 invånare, tvåa Kauhajoki med 7,5 per 1000 (vinst med endast 30,5) och ingen reagerar(försäkringsbolag, snuten). Blinkers? Dimljus? Vad är det? Lär er trafiklagen. Bryter ni den utan straff så ska väl man få nita er utan att få straff. Laglydig.

Hur går man tillväga då man kör över hastighet? Överhastighet däremot känner jag till. Halv bror till djupfryst kyckling lever.

Rådjuren hör inte heller till vår fauna. Varför ska det vara så svårt att göra sig av med dom fästingspridarna. 040.

Paulina från vård är du singel? Puss puss från hemlig beundrare…

Ni två snyggingar som var på stan igår och går på vård. Ni har brunt hår och blåa jeans. Tror ni går på nv13. Är ni singlar? Kram era beundrare.

Till ”så är det”: Tänk om allt vore så enkelt. Även om man ju väljer själv att prova tobak, sprit och knark, är det ett hån mot alla som kämpar att bortförklara grupptrycket som orsak. I så fall borde ju vem som helst bli sprutnarkoman bara sådär. En missbrukare är inte rationell, trösklarna är många och höga och man ser gärna problem där andra ser självklarheter. Och i slutändan är det sjukdomen som väljer. Jan Liljehage.

Ni frågade polisens och företagarnas åsikt om Eder sexdagarstidning. Svaren ni fick var positiva. Fråga på skoj av era fortsatta prenumerationsmänniskor vad de tycker om ert påhitt. Eller tänkte ni skicka följande räkning med ett följebrev att flera tidningar kostar mera pengar? Säg rent ut vad prishöjningen blir. Det finns en chans att konkurrenten är billigare. Prenumeranten är väl ännu Er ryggrad så var god och värna om honom eller henne. 0457.
Svar: Vi har prenumeranternas bästa för ögonen när vi kommer ut med vår lördagstidning den 17 mars. Då kan du prenumerera på 6 tidningar/vecka under ett helt år för endast 164 euro. Prenumerationspriset är kopplat till våra kostnader för t ex papper och distribution. Kostnaderna stiger när vi blir sexdagars men vi är och kommer att fortsätta vara förmånligare i jämförelse med övriga alternativ. Stefan Norrgrann, vd.

Importera vitsvanshjort för att lodjuren kommer att decimera rådjuren?! Nu får ni väl ge er! Vad gör rådjuren för nytta? Det är väl bara bra om de försvinner? Nyan, ge oss en kalkyl på vad rådjuren kostar vårt samhälle i form av vård och vaccineringar för fästingburna sjukdomar, trafikskador och skador på grödor! Det enda som gläds över rådjur är jägarna. Och ja, det finns ett samband mellan riklig förekomst av rådjur, fästingar och fästingburna sjukdomar. Trötter.

Har en bil med efi. Vad beror det på att jag måste byta ut fördelarlocket och kabeln från locket till tändspolen 2 gånger i året för att kabeln helt enkelt sakta men säkert förkolnas i kontakten i locket? Går sämre för varje dag tills den är helt död. Byter ut locket och kabeln och den går som en klocka igen för att om ett halvår vara död igen… Har någon ett svar? Börjar bli lite irriterande att lägga ut 46 euro 2 ggr i året. 045.

På Sundqvists Buss är minst 3 bussar utan bälte! 040.

Tjena, jag är en kille som brukar att sitta och kissa medan jag boxas med lillfingrarna i eluttaget så det sprakar.Vipps så har man fått rastahår tvättbräda. Jedo.

Tuffaste bruden som bytte däck på Klintvägen 18:s parkering. Är du inte på Hallen längre? Nyfiken.

Lodjuret hör nog hemma på Åland, ifall man skulle få jaga det. Skulle vara snyggt med en loväst eller karbuss. Jägarn.

Bridge information: Googla på orden ”medlemsattack” och ”bridge”. Intressant läsning om vart pengarna tog vägen… 0457.

Jag tycker det är ok av polisen att säga ”så där går det när man…”. Det är ju sanningen. Stort misstag att dalta med människor som gör något fel för då ”lär de sig aldrig” och då ändrar de sig inte! 040.

Varför finns inte tablån för Finlands tv 4 i Nya Åland?
Svar: Programtablån för ”Finlands TV4”, det vill säga Nelonen, finns i vår tv-bilaga som utkommer varje torsdag. Red.

Till SUR YOGHURT, vill jag bara säga att min XENA inte är lättfotad. Hon är en Amazonkvinna har jag redan sagt. Åtrå betyder inte ”sätta på”, analfabet, kolla i encyklopedin. Dessutom är hon kysk som som en gudinna. Helen och min Xena/J är en siren. Över vattenytan och naveln är hon en skön demoiselle likt JENNY som är bara 23. I vattnet och under naveln är hon en delfin. Jag är inte pervers, hajar du ? Vet du något om platonisk kärlek. Jag trånar inte men skriver poesi för min Xena/J. Jughurta.