DELA

Mess onsdag

Amma är att äta och det passar bättre att göra vid matbord än på en toalett. Alla som tycker att man kan äta på toaletter bör inte vistas på offentliga restauranger, tack så mycket. 040.

Hej. Har nån en långhårig katthane till salu eller bortskänkes hör av er 0457 343 0541.

Den som körde i min bil på Byggvaruhusets parkering fredag morgon mellan 9.00-9.30. Hör av er till 0457 313 5191. Någon annan som sett eller hört något, hör gärna av er.

Us From Outside skulle varit nice på RockOff 🙂 040.

Jag trodde att läkare är utbildade för att tala med patienten men läkaren talar mest med datorn. 0457.

Kanske Jesus skulle sagt jisses. 040.

Snälla hundägare, håll era hundar kopplade nu när harpaltarna hoppar omkring och inte har en chans mot lösspringande hundar. Många fåglar ruvar sina ägg på marken och skräms bort gång på gång. Det finns för övrigt många barn som är hundrädda och inte vill ha en hund hoppandes upp i ansiktet. Tigern.

Det börjar närma sej tioårsjubileum som arbetslös. Det är ju konstigt att man trots (eller tack vare?) sin fina åländska utbildning inte ens får jobba gratis. 040.

Ni såg väl dokumentären ”Vårt grisiga hav” i söndags? Östersjön är dödsdömd så länge våra östliga grannar har megastora svin- och hönsfarmer och dumpar all skit i skogen. Citat ur reportaget: ”hönan är bara en biologisk mekanism”. 0457.

Varför är man ”tvingad” att köpa hela förpackningar öl på Select. Strider ju emot konsumentlagen. Dot.

Skulle ni på Mathispunkten kunna sätta en enkel våg i grönsakshörnet? 0400.

Lasse vad du skrev bra i Nya Åland den 16.5. Sjöman.

Paf kan väl börja titta på spelmissbrukarna som ”tjänar” mindre än 20.000 euro också. På vissa arbetsplatser är dom ej sällsynta, det som har pengar max två veckor för att sedan tigga åt sig nya spelpengar (samt mat och bensin). För nåt år sedan var det visst 1 person som frivilligt sökt hjälp för spelberoende. Kan den utbildade personalen fortfarande läsa av ansiktet på spelmissbrukare som sades tidigare i media? 040.

Har faktiskt landskapets färjor släppt ut tusentals liter olja i kanske världens känsligaste skärgård? Detta med vett och vilja för att spara pengar? Otroligt. Bör snarast utredas av ÅMHM och polisanmälas om det stämmer! 040.

Ni krutuppfinnare och lösare av Lr färjarbetstider kan Ni inte läsa tidtabellerna, där framgår allt bara Ni kan förstå och addera. 040.

De finns bara jenki junk å vem vill ha en cheva, för de är juh usas svar på mosse, de ska nog va Toyota 🙂 0457.

040 när mötte du en 20/30/40-tals japsbil i trafiken i Swedala? Det är tunt med det i tidn/annonser & dito i Europa. Det var du som tjafsa om kvalitet. 0457.

Hela Åland jublar nog inte att det sket sig för Sverige i helgen. Finne.

Månne poeten är lite fejk, jålvant utan talets förmåga. 040.

Hur kommer det sig att den ekologiska mjölken jämt är slut på Hallen? Köp in mer så det räcker till oss alla som vill ha! Mjölkköpare.

Hur mycket olja har landskapets båtar släppt ut i skärgården med full vetskap? Det måste väl vara straffbart? Eller kan vem som helst tömma olja i närmsta vik? Tänker polisen starta en utredning? Hur mycket annat mörkar Lr med? Jag har f-n lust att anmäla er för miljöbrott. Vad säger miljöministern? 0457.

B K art. 2 del 2. Konventionsstaterna skall vidta alla lämpliga åtgärder för att säkerställa att barnet skyddas mot alla former av diskriminering eller bestraffning på grund av föräldrars, vårdnadshavares eller familjemedlemmars ställning, verksamhet, uttryckta åsikter eller tro. 0457.GLADA MESS
6-1
( : 050.

Bra skrivet om Barnens och Ungdomens litteraturdagar, Nina! K.