DELA

Mess måndag

Svar till sign. ”Letande utan framgång” i Messa Nyan 30.3.2007: Parodin på Styles låt ”Dover-Calais”, som kom trea i melodifestivalen 1986, heter ”Domus-Paleys”. Den gjordes av gruppen ”Di få under bordi”. I gruppen ingick bland andra P3-profilen Stefan Liv (känd från programmen Morgonpasset och Rally), samt tre av fyra medlemmar som sedan bildade hårdrocksdansbandsgruppen ”Black Ingvars”. Parodi-låten handlar om ett par som träffas vid en korvkiosk som ligger på Göteborgs paradgata Kungsportsavenyn, mellan Domus varuhus och det anrika kaféet Paleys. Anders Hallbäck, schlagerälskande f d Göteborgare.

Tack till Ålands cancerförening med omtänksamme Helka Andersson i ledningen samt alla övriga som bidragit till ”prickdagarna”. Er omtänksamhet förlänger livet. Tryqq.

Har du tappat två frankerade vykort med påskkycklingar på? Ett till Sverige och ett till Finland? Skriv ej nya. Jag postade dem. Rotten jester going postal.

Lemlands kommun vill att vi skall städa vägrenarna. Ja gärna, bara Ni ser till att få bort sanden från gång och cykelbanorna först. 040.

Så snabbt det gick utför med fräschören på Eckerös nya båt! Kolla glassk. mellan caféborden! Hela veckans meny?! Jätteäckligt! Onsdagsturen 28.3. 0457.

Det var nog bättre förr. Mindre stress, inget knark, föräldrarna fostrade barnen grundligare, inget Rockoff tjafs, ingen finskdiskriminering osv. Nu är det ett himla flängande hit och dit. Undrar var allt slutar en dag. Hjulet snurrar bara snabbare och världen mår sämre. Mvh.Gamla och nya tankar.

Flytta den nya begravningsplatsen till Mariepark! Då blir det tillräckligt tyst… 040.

Jamen fin innebandydag! Inte ens kaffekiosken är öppen! Fint ordnat:( 0457.

Messade Nyan några citat från Ålands Framtids insändare, bl.a. ”vill s göra Åland tvåspråkighet?” , och undrade om de hade bra språk. Men Nyan tycks rätta till felen så idéen med messet måste ha blivit oklar. Men i alla fall: språkrören kunde väl vårda sitt eget språk innan de börjar bekymra sig för någon annans. 040.

Jag läste nyss repotaget om Dennis Jansson i Ålandstidningen 27/3 vet ni vad jag tycker? hör min mening (och många andras): sk-t politiker. Hur kan ni vara så oerhört elaka mot barn, ungdomar och vuxna? Att fara till Rockoff på somaren är det roligaste som finns på Åland. Jag – och många fler – stannar hemma från att resa nånstans. Staten får ju in mycket pengar, besökare m.m. Så varför blir det ingen Rockoff? För att ni (svär och fräser så mycket att jag inte vågar skriva det) politiker inte kan komma överrens. Vet ni? Jag tycker ni lyder mitt råd och söker er till folket så dom kan rösta om Rockoff kan vara kvar eller ej. Så slipper ni hålla på slåss om saken. Tänk mer på folket, för det är väl därför ni finns va? För folkets skull. Eller finns det nån annan förklarning? Nej. Låt det bli som luciavalen: tycker ni att Rockoff ska få vara kvar 1. ja 2. nej 3. ska fråga mina kompisar 4. låt oss (o)kunniga politiker bestämma. Det svaret det blir mest av är avgörande. och vinnaren är: 1. ja fatta att folket vill ha Rockoff, eller ska det bli som Brändö björnfallet? Olöst och sjukt?? H. En förbannad ungdom.

Jag älskar dig Heiwe finns här när du kommer hem. T.

Tack Mårten för det fina dopet. Mvh familjen Pesonen.

Varför meddelar ej MBV sina klienter om relevanta förändringar? Detta är nonchalant om något! Inget på svararen, inget! Vad är det för sk vård?”En klient”.

I lusse lär man sig kritiskt och självständigt tänkande. Därför vill landskapsregeringen och dess lakejer ha bort skolan. 040.

Lördag eftermiddag, har betalat för tidningen men har vi i Sund fått Nyan? Nä. Var är tidningen?? 040.

Ingen lördagstidning, (igen) bedrövligt. Vad är problemet? 040.

Varför ingen Nyan i Sund i lördags? 040.
– Beklagar missen i utdelningen. Red.

Jippi, Slemmern har gått, undrar vart? Våren är här, känslorna med den, kärleken blomstrar, naturen, buskarna, en helt underbar känsla av äkthet, närhet mm, livet leker! ”Länn själva, upph”.

Älgen är död! Den ligger på botten utanför Alida! Älg hunter.

Ha ha… Mona är med på YouTube! Erik var ju skitsöt! Varför lämnade du honom ensam i hamnen? =) 040.

Söt tjej gick på Skarpansvägen, lördag kl 17.45! Svart jacka och blå byxor. Vem är du? Röda bilen.

Festerna på Nabben upphörde dels av parkeringsproblem, dels för att ingen ville ställa upp och jobba med festarrangemangen, typiskt nog. 0457.

Rockoff hit och Rockoff dit. Nej tacka vet jag när trav- och fotbolls säsongen börjar. Det är något att vänta på och varar i flera månader dessutom. Glad vår från Livsnjutaren.

Stackars kids som ej har andra intressen än Rockoff. Jättesynd om dem. Inte gnydde vi så där när vi växte upp och inte fick som vi ville. Tror att kidsen är bortskämda i dagens samhälle. Mvh.53an.

I Nyan var det ett repotage om Stroke. Jättebra. All vårdpersonal i mån av möjlighet bör gå på mötet den 10 april på Handicampen, tid senare i tidingarna. Det är frusterade när man pratar och folk inte orkar lyssna för man stammar när man blir ”stressad”. Tack Britt-Marie Pettersson strokedrabbad. Vi syns 10 april.

Du som pratade om Rockoff i Eckeröhallen. Det är sommar, då ska man vara ute och inte gå runt inne i en hall och svettas. Hälsar Tjejen.

På tal om festivaler, någon annan som ska till Sweden Rock i år? 0457.

Låten som Peter Jöback sjöng heter ”I who have nothing” och finns på albumet Storybook från 2004. Köp den och njut. Vårkänslor.

Då man blir utan Nyan en lördag, och ringer och klagar, borde då inte klagomålet vidarebefodras till den aktuella utdelaren så misstaget inte upprepas? PP.
– Ska undersöka saken. Red.

Vadå äntligen tyst och stilla i sommar? Det verkar som ni tycker att Rockoff varar hela sommaren, 9 dagar håller den faktiskt på. Om ni inte klarar det är ni verkligen bortskämda! Livet är inte perfekt vet ni. 0457.

Hur gör man när man fiskar med net? Och vad är veder och velkommen? Prata svänska. Åa.

Om man ser i en kartbok så ligger Åland egentligen i samma tidzon som Svergie! Det är bara för att vi hör till Finland som vi har finsk tid! Kolla upp själva om ni inte tror mig! In ya face 040! Allmänbildad.

Jag håller dock med om att Åland ej ska ha svensk tid… Allmänbildad.

Ålands taxin skulle kunna ringa till Borgå taxi som hade precis samma fler taxidistrikts problem ca 10 år sen. Områden är lika stora, samma typ av landskap med färjor och på sommaren lika mycket folk. Levde genom växling från flera små dåligt arrangerade system till ett stor centralstyrt system med 1 telefonnummer. Jag måste säga att då alla taxin gick ihop, blev allt plötsligt mycket bättre och lättare inom branschen och mellan chaffisar. Blev bättre lön med mindre timmar och. Då ca. 50 bilar gick ihop, nu väl närmare 80. Mvh Hårdrockaren.

Nej tack till kameraövervakning av våra sopor !!! Inte ens fast det skulle underlätta ert arbete. Nej! Kom ihåg att vi är med och betalar detta! Och låt folk återvinna och återanvända om dom vill! Det här är känsliga frågor! Anonym.

Oj vad Ann-Gerds har fiffiga uthyrningsbord man får ju plats med massor av grejer. Någon som vill dela ett med mej? 0457.

Du stackare som blev utan ditt svarta linne på Avancia torsdag runt 5 tiden! Jag råkade få det med mig hem i misstag. Det finns att hämta på Avancia nu! 0457.

Till alla er som säger att vi elever som skrev insändaren om struktur-07 vill jag bara meddela att vi har läst slutrapporten och vet precis vad det handlar om. Om ni sätter er ner själva och läser den så kanske ni också börjar inse varför vi tyckte att det var dags att säga ifrån. Elever från insändaren.

Kantarellen liknar en taggsvamp! 040.

Studentby stiftelsen i Åbo har hyllor vid sina sopstationer. På hyllorna sätter folk prylar som de beslutat slänga bort. Hyllorna är helt olåsta och obevakade (viktigt). Över 50 % av hyllorna töms av andra sophämtare, inte av sopgubbarna. 040.

Hjälp, jag är ensam. Uop.

Det tar sig det tar sig sa konstapeln när han drack första kvällens bira. Go cromma! 040.

Min mp3-spelare vill gärna hitta hem. Du vet varifrån du tog den, du kan föra den tillbaka och tänka över ditt samvete. Så där gör man inte. 040.

Är det inte dags att sätta förbud på plastkassar i affärer. Vi bor på en ö, hur många hamnar i havet och blir en fara för djuren som lever i vattnet! Vi är så några invånare här på Åland, med god vilja skulle naturen vara ännu vackrare utan en massa skräp! Ett litet meddelande till Eckerölinjen eller Eckerö kommun, kan ni putsa upp vägkanten mellan post och tullhuset och hamnen, det ser för hemskt ut, man skäms! En naturvän.

ÅLU XXX, vacker omkörning av 2 bilar på 70 väg i lång höger kurva. Vilka komplex lider du av? C-j.

Vilken tur att vi får skjuta allor fr.o.m 1 april. Synd bara att tillstånden fastnat på någon i borgen… 040.

Allt roligt tas bort från den här holmen, först 5 timmars non stop sen ingen motorbana och nu inget rockoff. Helt sjukt. 0457.

Klart att ungdomar röstar på partier som vill rädda Rockoff. Festivalen betyder massor. Inse fakta. Sossarna har givit en bra lösning. De andra partierna tackade nej. 0457.

Vart tog gulmar vägen med sina underhållande mess? DKV.