Här har vi samlat alla kandidaters insändare. Du kan filtrera insändarna genom att välja i kategorierna nedan.


Medierna försöker påverka valresultatet

Genom olika undersökningar och analyser försöker medierna påverka valresultat. Man hänvisar till gallupar och viktade resultat, varför man manipulativt kommer fram till hur valresultatet blir, och vilka som bör bilda landskapsregering.

Om man förhåller sig sakligt till opinionsundersökningar och det slutliga valresultatet så bör väljarnas röst respekteras. De som går framåt i valet skall bilda regering, de som förlorat mandat har inte väljarnas förtroende i lika hög grad som tidigare.

Men journalister har ju också politiska åsikter. Och de vill att det egna partiet skall plocka väljarnas röster. Men att de använder sig av sin framskjutna plats som journalister för att bedriva politisk propaganda är ganska osmakligt. Men då det finns ca 2.000 väljare som ännu inte bestämt sig hur de skall rösta, så kan inte mediefolket låta bli försöka få dem alla att rösta ”rätt”, och alla vill ju rösta på en vinnare.

RUNA LISA JANSSON (OB)

SVAR PÅ INSÄNDARE:

Runa-Lisa Janssons åsikter får stå för henne, men direkta lögner ska man avhålla sig ifrån. Så för tydlighetens skull vill jag påpeka (det som alla redan vet) att Nya Ålands journalister varken har ”egna partier” eller bedriver ”politisk propaganda”.

ANNA BJÖRKROOS

CHEFREDAKTÖR