DELA

Med snart 50 års erfarenhet av Lemland

För nyinflyttade Järsö-Nåtöbor kan det verka som om servicen är välordnad. Vi har dagis, våra barn går i stan i skola, vi har vatten och avlopp, vi har el och bredband, vi har till och med någon kommunalväg. Men tro inte att något av detta kommit utan hård kamp med Lemlands kommun, som vill ha våra skatter men inte stå för våra kostnader. Med snart 50 års erfarenhet vet vi att utan stridbara män och kvinnor från Järsö-Nåtö hade det gått som Lemland velat och då

– Hade vi inte haft något dagis – ”mammor skall vara hemma med sina barn”

– Våra barn hade gått i Söderby och Jomala i skola – ”de kan åka buss, så gör andra”

– Vi hade varit beroende av otillräckliga borrbrunnar – ”centrala Lemlands behov skall tillgodoses först”

– Vi hade fortsatt med infiltrering – ”kan man i Lemland, kan man i Järsö-Nåtö”

– Vi hade inget bredband – ”Lemland har ingen fiberkabel”

– Vi hade fått sköta om våra vägar själva inklusive Ålands mest trafikerade småväg–Langnäsvägen

– Vi hade inte haft några detaljplanerade områden.

– Och så vidare, och så vidare.

Hur många av er som flyttat in på senare tid hade fått flytta in om Lemland fått bestämma och vad hade vi haft för kommunalservice?

Nu kämpar vi för äldreomsorgen. Stan har öppnat dörren för Lemland att köpa platser åt oss Järsö-Nåtöbor i samband med sina utbyggnadsplaner. Men det kostar så Lemland säger ”Bunt ihop och skicka till Söderby!”

Så lite bryr man sig om oss att man inte ens vill föra en dialog med staden! Stort tack till Susanne Fagerström som i hård motvind och utan stöd orkar kämpa för vår sak.

Kampen om våra skatter är hård. Men inte heller den här gången skall Lemland få köra över oss Järsö-Nåtöbor! Om vi vill att Järsö-Nåtö skall utvecklas och ha fullgod kommunalservice gäller det att i stundande kommunalval rösta på handlingskraftiga kandidater som vågar och vill kämpa för Järsö-Nåtö!

HÅKAN LINDBERG, NÅTÖ
JOHAN DAHLMAN, JÄRSÖ

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp