DELA

Med glimt i ögat

Marknadsföring handlar om att väcka känslor, få folk att fundera till, att synas i mångfalden. Faktum är att den uppmärksammade ”koannonsen” har nått fram, inte bara i press och radio, utan som grundtanken var; att ålänningarna kontaktar oss och passar på att få klarhet i aktuella frågor.
Marknadsföringsgruppen tackar för den fina responsen gällande annonsen ”Här skapas 2.000 nya arbetsplatser!”. Det är övervägande positiva kommentarer, samt frågan ”hur tänkte ni riktigt”, glada människor som påpekar att ”det är en kviga och ko”, nyfikna löntagare som menar att ”man blir att fundera på alla entreprenörer som livsmedelsklustret håller igång”. Jordbrukarna och livsmedelsklustret ger jobb inom de flesta näringar (turism, handel, transport, livs, banker m.fl.) Åland är beroende av för att få ekonomin på fötter.

Men, vi har även fått reaktioner av läsare som ”inte tycker bilden är lämplig”. För det ber vi om ursäkt. Kan för tydlighetens skull nämna att det fanns bilder som visade att det var en tjur som klev på, men av hänsyn till känsliga läsare valdes dessa bilder bort. Det var inte vår mening att väcka anstöt, men för oss är lekfulla kossor som ”lär sig cykla” helt naturligt och Centern vill låta djur få vara djur!
Att marknadsföra sitt parti med allmänna budskap är en väg att gå. Centern valde en annan väg där vi utgick ifrån att väljarna ”inte köper vad som helst”, för vi vet att ni tänker själva, är insatta och granskar valbudskapen med glimten i ögat. Det var orsaken till att vi körde ”koannonsen”.
Centerns partikansli
Gilla & Camilla