DELA

Mata inte trollen…

Vore det inte lite märkligt om de geologer och tunnelingenjörer vi har anlitat skulle skriva mängder av insändare där de bestämt påstår att Viking Line bygger fel sorts skrov på sitt nya bygge i Kina? Visst vore det väl en ytterst konstig situation, och inte skulle man väl förvänta sig att Viking skulle lägga tid och energi på att bemöta dessa felaktigheter?

Orsaken till ovanstående är förstås: Vi brukar nu och då få frågan om vi inte tänker skriva något svar på Jan Grönstrands många insändare där han försöker sticka dolkar i tunnelprojektet. Svaret är kort och enkelt: Nej.

Grönstrand är något slags pensionerad fartygsingenjör. Synbarligen med väldigt gott om fritid. Han är inte sakkunnig i tunnelfrågor. Han kan, precis som vem som helst, skriva insändare innehållande precis vilka påståenden som helst.

Fakta i frågan har vi, och dessa har vi låtit ta fram genom att anlita de bästa i branschen, med relevant expertkunskap.

Livet är för kort för att spenderas på att mata trollen och för att lägga energi på att bemöta dumma påhitt. Vi fokuserar istället all vår energi på förverkligandet av tunneln och den nödvändiga reformen av skärgårdstrafiken.

Vänligen,

HASSE HOLMSTRÖM

FS LINKS AB