DELA

Märkliga uttalanden om Fyrens marina

Bästa Annika Orre.
Jag läste med intresse din artikel ang Förvaltningsdomstolens beslut betr Fyrens marina (Nya Åland 30.12.2011). Det som saknades i artikeln var ett bemötande av Lumparlands kommundir. märkliga uttalanden:
– betr. korridor: vem vill ha en smal korridor för att komma till vattnet/vassen bredvid marinan?
– betr. båtar: vem säger att stranden skall vara en uppläggningsplats för båtar?
– betr. fiske: vem vill fiska genom att lägga näten mellan flytbryggorna som Lennart Joelsson föreslog?
– betr. bilväg: vem behöver en bilväg till stranden, det finns en stig som är lätt att ställa i ordning och det är ca 200 m till vattnet.
Jag och många med mig vill ha naturen kvar – för oss och för kommande generationer. Det här är en fråga som borde angå alla i kommunen.
Jag tror inte att någon flyttar till Lumparland för att vi har två marinor bredvid varandra. Däremot trivs man här för att ”vi har närmare till naturen än Mariehamn och Jomala” (kommundir. uttalande Nya Åland 30.8.2011). Varför vill han nu göra sig av med en del av naturen genom att kritiklöst stöda kommunpolitikernas kortsiktiga projekt?
Lumparlands kommundirektör bor i Mariehamn och har nära till stans underbara stora fritidsområden. Naturen i Prästskogen i Lumparland har antagligen ingen betydelse för honom men den har stor betydelse för människorna i Lumparland som tycker om friluftsliv.
Traute Eriksson
Lumparland