DELA

Många orsaker när kort inte funkar

Ålandsbankens kommentar till artikeln i Nya Åland 21.4.2011 om bankens nya MasterCardkort
Vi beklagar att kunden har råkat ut för den olyckliga situationen men vill gärna tydliggöra orsakerna till att kortet inte fungerade.

Betalningarna med olika debit- eller kreditkort kan misslyckas på grund av olika orsaker som till exempel att butikens terminaler inte är uppdaterade eller att det finns tillfälliga störningar i linjerna.

Vi har kontaktat den aktuella butiken vid Steninge Slott och de kommer ihåg händelsen. Orsaken till problemet låg i att den aktuella kassaterminalen inte kände igen det finländska kombi-kortets chip där kunden skall kunna välja mellan Debit och Credit. Detta gjorde att transaktionen inte kunde slutföras, vilket vi givetvis beklagar. I det här fallet skulle inköpet med fördel ha kunnat utföras genom att läsa av kortets magnetband, som fortfarande finns kvar som reservlösning på kortet.
Situationen kunde ha uppstått med vilket nytt finländskt kombikort som helst och berodde därför varken på Mastercard eller på Ålandsbanken.

Vi följer självklart de aktuella standarder om kortbetalning som är i bruk genom det Europeiska samarbetet (SEPA), men tyvärr finns det fortfarande butiker och enskilda betalterminaler som ännu inte har uppdaterats enligt de senaste kraven. Vi har stor förhoppning om att butikerna följer med den tekniska utvecklingen och vi är tacksamma för all respons vi får från våra kunder.
Ålandsbanken Apb
Åsa Gestranius