DELA

Makt!

Vart försvann det politiska löftet i Hammarland, där man lovade att snöplogningen av privata utfarter utanför kommuncentrat skulle vara en liten kompensation för alla skattebetalare också i glesbygden? Har det nu gått så långt i maktutövarnas satsningar i centrala delarna av kommunen att man måste stryka en av de få fördelar man gett till folk i periferin?
Det har kommit en förfrågan från kommunen om vi fortfarande vill ha plogning men mot betalning och det är väl för de flesta enda alternativet. Då tänker vi på pensionärer och sådana som inte har egen plogutrustning. Men nog kommer det att vara ganska hårt för många som inte har så hög pension att få en extra kostnad på någon hundring till per år.

Storhetsvansinnet med satsningen på bostadsområdet på Öra, trots att man hade ett nytt område mellan Kattby och Frebbenby i anslutning till ”gamla bostadsområdet” med de fördelarna det ger, kommer att bel asta kommunens ekonomi i minst 30 år innan det sålts så många tomter att satsade pengar kommit tillbaka.
Ovanstående plus politikernas ovilja att lyssna på vanligt folk, ”man vet ju bäst själv”, gör att vi tror att maktutövarna kommer att få en överraskning vid nästa val.
Vi rekommenderar alla maktutövare att läsa Nina Fellmans ledare i tisdagens Nya Åland, där hon bl.a. skriver följande ”När makten cementeras hos ett parti eller block tenderar problemen med att ha makt att djupna”.
Besvikna och svikna pensionärer