DELA

Löneskillnaden är oförklarad

Jag förstår att Hancock ser sig som den sista utposten av sanning och skönhet i ett träsk fyllt av troll och konspirationsteoretiker, så jag är glad över den här lilla luckan jag får här att förklara mig.

I sin ledare ger Hancock välmenande råd till andra män om hur man ska förhålla sig till Kvinnor. Man ska bland annat inte baktala feminismen. Det fick jag också lära mig när jag läste genusvetenskap. Undervisningen var i form av Dr Phil logik, med två möjliga förklaringar. Man kunde välja A eller B, men valde man B, så kunde man dra åt helvete. Kursledaren hoppades att man på det sättet skulle nå fram till insikt och se de osynliga strukturerna.

Ett annat tips var att man skulle sluta kladda på sina kvinnliga kolleger.

 

Jag blir faktiskt rasande när manliga feminister försöker kleta ut sitt dåliga samvete över att ha förtryckt kvinnor på andra män. Kollektivt skuldbeläggande hör rasismen till. Och feminismen.

För ett par år sedan så hade ett gäng invandrarungdomar sexuellt trakasserat ett gäng badande i en simhall. Det fick rasisterna att hata invandrare och feministerna att hata män. Sen kom någon på att man ju kunde lagföra just de personer som faktiskt gjort sig skyldiga till övergreppen.

 

Jag förstår om Hancock vill byta ämne. Det måste vara genant att inte ha hittat ett enda stöd för sin teori att kvinnor får mindre i lön för samma arbete som män.

Löneskillnaden du hänvisar till är, som sagt, oförklarad. Arbetsgivarverket skyller den alltså inte på lönediskriminering. Män jobbar mer än kvinnor. Det låter troligare att skillnaden är en kompensation för det än något annat.

Ja, kvinnor ligger i riskzonen för sexuellt våld. Men män anmäler fortfarande inte när dom blivit slagna av, förminskade av sina flickvänner. Självklart så anmäler dom heller inte när dom ställer upp på sex när dom egentligen inte vill.

I början av Metoo så försökte också män skriva om sexuellt våld. Det fick dom inte eftersom de ju är män som förtrycker kvinnor. Män kan väl inte vara offer?

 

Jag skulle vilja föreslå ett tillägg till feminismens strukturella tes att män förtrycker kvinnor (vi får hoppas att rasisterna inte får nys om strukturalismen. Den skulle nämligen förklara varför Svarta, med sina huggtänder äter barn och varför Belgarna förgiftar vår brunnar. Det är nämligen strukturellt.)

Män förtrycker kvinnor

Män förtrycker män

Kvinnor förtrycker kvinnor

Kvinnor för trycker män

MARTIN ENEROTH