DELA

Livet är för härligt för att vara sur

Man frapperas av att så, många människor verkar vara väldigt sura. De ser ut att ha det mesta här i livet, men tydligen är inte det nog.

Det kostar inget att vara lite positiv och man känner sig bättre om man är lite glad och lycklig. Det behövs inte vara så mycket för att man kan känna sig glad. Det är faktiskt de små detaljerna som gör det. Jag vet att lycka är relativt. Men jag är helt övertygad om att vara lite glad och postiv stärker både hjärta och själ. Men mycket ligger nog i att vi är aldrig nöjda. Det måste hända något radikalt i livet för att människor ska ändra sig.

Man får vara glad för en vanlig dag. Hälsan är ju självklart det viktigaste och kärleken kommer nog på andra plats. För kärleken är ett bra recept på det mesta. Så släng dina beskymmer i en gammal säck, det är du värd. För livet går absolut inte i repris.

Själv har jag inte haft det så bra. Samhället förstörde mig som barnhemsbarn. Men musiken och diktandet har räddat mig.

Ett leende smittar och gör en glad och det borde man nog ta till när man står i kön och ska handla. För kassörskor är inte några muntergökar precis.

Det går lika bra att vara trevlig och på så sätt blir handlingen till något positivt. Man handlar för ganska så mycket pengar och många gånger får man nästan be om ursäkt för att man handlar just där.

Jag vet att en del människor är födda missmodiga och rår inte för det. Men vi tycks ha många av den sorten i detta avlånga land.

Glädjen att få vakna till en ny morgon och få vara frisk det är den bästa medicinen. För ingen ska säga att livet inte är en gåva.

Den gåvan har vi en tendens till att missbruka. Det är ju bara så: Att tittar du i hennes ögon, så ser du hennes hjärta.

Bo Grapenskog