DELA

Lite Julkommentarer!

Sven-Erik: Walt Disneys Bambi var en vitsvanshjort. Den ursprungliga Bambi var ett rådjur men eftersom det inte finns rådjur i USA lät Disney Bambi i stället bli en vitsvanshjor, för de finns i USA.
Moa: Bekymra dig inte för julmaten. Ta det lungt och ta det fiffiga som en bekant har gjort! Alla får beställa det de tycker mest om och så serveras det på julbordet. Ett av barnen är dödligt förtjust i ärtsoppa och äter det. Mamman i huset älskar löjrom och måkar i sig så mycket hon orkar på julafton m.m.

Tomten då? Improvisera det funkar! En jul hade vi bekanta på besök med en gosse som var cirka 4 år. Vi konstaterade att vi inte hade tänkt på att det måste finnas en jultomte för klapputdelning.
Jag löste problemet, gick ut i förådet, vände jackan bakfram, tog trassel ur påsen och petade in under mössan och en trädgren som käpp. Gjorde entré och delade ut klapparna. När jag hade gått berättade de övriga att gossen hade sagt ”Nu har jag träffat den riktiga tomten! Alla andra har ju varit fusktomtar!” Ett tips för er tomtar som vill imponera.
Hälsningar från den
”Riktiga Tomten”
How, how, God Jul!