DELA

Lilla holmen-ärendet

Med förvåning noterar man igen förhalningstaktiken hos stadens myndigheter. Denna gång gäller det inte investeringar utan så vitt jag som en individ på gräsrotsnivå kan förstå, ett generöst erbjudande om finansieringshjälp. Jag syftar på Anders Wiklöfs erbjudande att arrendera Lilla holmen för lång tid framöver. Man kunde vänta sej att staden skulle ta emot erbjudandet med öppna armar och utsträckta händer i dessa ekonomiskt kärva tider. Men ingenting händer! Man får vara rädd att Anders ångrar sej när beskedet dröjer – nu borde där ju redan vara uppsnyggat inför den stundande högsäsongen.

Lilla holmen är en oas i staden, en plats för rekreation för alla åldrar och som inte får hyras ut till något nöjesetablissemang. Där måste få vara lugn och ro såväl för fåglar som för människor!
En ljuvlig söndag för ett par veckor sen, promenerade jag med mina väninnor genom Tullarns äng till Lilla holmen. Vilken idyll med glada människor i alla åldrar som flanerade och njöt av begynnande grönska och blomsterprakt! På Lilla holmen lekte barn i klätter-ställningen. En ung mamma hade picknick med sin baby på en filt i gröngräset. På bryggan solade sej några lättklädda ungdomar. Runt påfågelburen var det som vanligt en krans av beundrare som med lock och pock försökte mana fåglarna att spänna upp sina granna stjärtfjädrar. På Lilla holmen finns nånting för envar, men en viss uppsnyggning av området behövs nog.

Om Anders får hyra området, har staden ett bekymmer mindre (och kan kanske lägga lite pengar på Ålandsvägens bedrövliga asfaltsyta i stället?) Vi kan vara säkra på att Lilla holmens byggnader kommer att se lika propra ut som Köpmannamuseet om Anders får ta hand om dem.
Heja Anders och TACK för allt du gör för din hemstad! Tack också från oss gräsrötter som du så generöst inbjuder att se din ”sommarstuga” med den fina konstsamlingen!
Mariann och många andra i staden