DELA

(Lib) och (S) dödar centrum

senaste stadstyrelsemöte fanns det ett förslag att tillåta högre byggnader i absoluta centrum, och på det sättet få ett mera livskraftigt centrum.
Nu fick Liberalerna och Socialdemokraterna till en utredning, som ger den andra spelaren norr om stan ett ännu längre försprång. Den här frågan har redan utretts i ett år. Man lyckas på det här sättet förhala och fördröja projekt så dom inte blir av, men kan ändå säga att vi var för det.

Det finns uträkningar på att centrum handeln tappar ca10 miljoner € om ett nytt centrum byggs i Jomala. Då borde Liberalerna och Socialdemokraterna också kunna räkna ut vad det betyder i inkomstbortfall för staden, då räcker det inte med en liten skattehöjning för att betala vård och omsorg. Det är trots allt företagen som skapar pengar så att Liberalerna och Socialdemokraterna kan fördela och utreda. Skapas det mera affärslokaler och bostäder i centrum, så ger det också mera inkomster till staden.

Det är nu matchen om centrum avgörs, bästa mariehamnare vill vi ha högre skatter eller ett högre och livfullare centrum?
Peter Enberg (M)
företagare