DELA

Ledaren är lite svårförståelig

Johan Orre har en ledare med rubriken ”Motstridiga budskap från regeringen” i Nyan den 24 januari 2020 .

Ledaren är lite svårförståelig, bland annat sägs det att ”I värsta sa fall handlar regeringens elhybrid-beslut om miljoner av skattebetalarnas pengar”. Det är helt sant att den förra regeringens oövertänkta beslut troligtvis leder till det. Men läsarna bibringas att det skulle vara den nuvarande regeringen som ställer till den ekonomiska skadan. Det är väl ändå inte riktigt schysst.

Det som personligen känns konstigt är när Orre i sina försök att få nuvarande regeringsunderlag att framstå som bräckligt, hänvisar till vad jag skulle ha sagt.

Citat: ”Ålands Framtid ingår enligt Anders Eriksson inte i regeringen utan är ett stödparti som inte nödvändigtvis behöver följa regeringens linje”. Jag vet inte var det påståendet kommer i från. Det är riktigt att ÅF inte har egen representation i regeringen, men vi står bakom regeringen på precis sätt som övriga partier.

Personligen har jag varit med och utformat regeringsprogrammet tillsammans övriga 19 ledamöter bakom regeringen. Jag känner att jag är med på samma villkor som övriga regeringspartiers ledamöter och Nyan får nog leta sprickor och bristande solidaritet mot nuvarande regering hos någon annan än mig.

ANDERS ERIKSSON

ÅLANDS FRAMTID