DELA

Låt restaurangerna bestämma om hundar

God nyhet för allergiker och dålig nyhet för resten av ålänningarna. Så är det alltid det är svårt att tillfredsställa alla. Som det är nu diskrimineras hundägarna. I övriga Europa så är alla välkomna på café eller restauranger mm.
Ofta när man kommer på restaurang så kommer kyparen med en skål vatten till hunden först. Sen när hunden fått sitt så tar han upp beställningen från oss. Kommer man med hund så blir man ofta visad till ena halvan av restaurangen för att allergiker ska kunna sitta i den andra.
Säg att jag och hunden åkt in till stan (från skärgården) vi bli hungriga då har vi två val. Lämna hunden i en het bil eller inte äta. Hade man varit i Tyskland hade vi gått till ett matställe så hade hunden fått vatten och jag mat.

Jag anser att restaurangerna borde få bestämma själva om de tillåter hundar. Då kan två restauranger nära varandra komplettera varandra genom att den ena erbjuder djur fri miljö medan den andra är djurvänlig och alla har möjlighet att äta. Däremot kan det vara bra om det finns en hundfri del av restaurangerna. om möjligt.
Vi ålänningar har ofta möjlighet att lämna hunden hemma medan vi går och äter, men hur är det för turister med hund? Var kan de lämna hunden medan de är och äta?
Henrik Hagström