DELA

Låt oss pausa en stund för vetenskapen

FN:s nya klimatrapport visar att det fortfarande är möjligt att uppnå Parisavtalets mål, men att ländernas klimatlöften måste skärpas. Men de fastslår också att Parisavtalet inte är tillräckligt ambitiöst och att ytterligare åtgärder krävs. Det här kan vi fixa men då behöver alla göra sitt, även lilla Åland!

Vi behöver visa Ålands nya ledare att ålänningarna är beredda att göra vad som krävs för ett hållbart Åland. Vi hoppas att regeringen vidtar faktiska åtgärder för att nå bärkrafts mål och inte bara låtsas vara klimatvänner med ett miljöparti i regeringen som ”bevis”.

För att uppmärksamma allvaret och visa att vi ålänningar också ska göra något ordnar Klimataktion Åland och UMÅ (Ungdomarnas miljörörelse på Åland) en klimatmanifestation fredagen den 29.11. som en del av #fridaysforfuture med slagordet ”Let’s pause for a moment of science”.

Alla är välkomna att delta och man kan också få möjlighet att säga några egna ord. Annars kommer Klimataktion Åland och UMÅ stå för program med bland annat allsång och tal. Vi kommer att samlas utanför lagtinget kl. 15.00 för att hedra klimatet en ”tyst minut”.

Vi har stannat upp och lyssnat. Och nu tillsammans kan vi ta tag i det här och göra skillnad. Lyssna på vad forskarna säger och ”…pause for a moment of science”.

UMÅ (UNGDOMARNAS MILJÖRÖRELSE PÅ ÅLAND)