DELA

Läsande Förebilder behövs!

Nu har sommarens kampanj avslutats och vi ska snart köra igång med ett nytt projekt med nya förebilder. Det är roligt att det var flera som hörde av sig med positiva kommentarer om projektet – det uppskattades.

Innan vi börjar med nytt vill vi passa på och tacka våra läsande förebilder som visades på den stora LED-skylten på Gamla Godbyvägen under sex veckor i somras. Fokus var på män som har mycket på gång men ändå hittar tid att sitta och läsa – antingen för sina barn eller för sig själv. Att säga med glädje att ”solklart är jag en läsare” är en viktig signal till våra barn om att läsning inte är bara viktigt utan också härligt!

Tack till Stig Grönlund, Christian Ekström, Jani Lyyski tillsammans med deras barn, Tommy Wirtanen, Marc Nordqvist och hela läsande IFK Mariehamn för att ni och era barn (eller hund) ställde upp så helhjärtat och gjorde en fin insats för att väcka intresse för läsning och visa vikten av att läsa högt för barnen.

Vi tackar också de som har hört av sig och sagt – ”jag vill vara med” eller ”jag känner någon som borde vara med”! Det är vi mycket glada för. Tack till våra sponsorer Andelsbanken på Åland, Åland landskapsregering samt Nya Åland.

Therese Andersson BLICK (fotograf)

Elspeth Randelin