DELA

Kreativt ledarskap ledde till resultat!

Valfläsk! Vanligtvis kallas det ledarskap. Ledarskap som leder till resultat! Inte kan det väl vara så att en oberoende ledarskribent som Nina Fellman , tillika medlem av feminstakademien, vill göra skillnad på blåa och röda lagets kvinnliga ledare.
Nej, så kan det förstås inte vara.

Positionerna var låsta och min ambition var att finna en lösning. En lösning som syftar framåt. På riktigt! Med en mindre summa pengar eftersom det utökade anslaget var grynnan där en majoritet fastnat på. Vi vill samtidigt se på alternativa lösningar vad gäller såväl dragning som drift för att uppnå miljömässigt hållbara alternativ.
Nu gällde det alltså att vara kreativ för att rädda en bys framtidstro så att den inte i likhet med färjan glider ut i Jurmoströmmen.

,valfläsket då?
Välstekt, närproducerat och hållbart. Var fläsket fel rimmat? Borde det ha varit (S)id fläsk ? Nå väl, fläsket mumsades i alla fall av såväl samtliga socialdemokrater i landskapsregeringen, lantråd och minister, som centerns finansminister, och det är vi glada för. Det hoppas jag att Jurmoborna också kan vara. Det var vårt ärliga försök i alla fall.

Tack Nina för supporten så här oss kvinnor emellan, ett ryggdunk hade inte varit helt fel. Respekt!
Ha en bra dag!
Gun-Mari Lindholm
Gruppledare för Moderat Samlings lagtingsgrupp

Gun-Mari Lindholm är otvetydigt en duktig politiker, och borde förmodligen vara ordförande för sitt (nya) parti. Min bedömning, röd eller blå, är att det inte kommer att bli någon ny trafiklösning för Jurmo, och att det utredande som nu ska företas bara är en medkännande gest. Det blir inte mindre så för att samtliga partier i landskapsregeringen viftar med armarna åt förslaget.
Nina Fellman