DELA

Krångel med Viasat

Uppsägning av Viasatabonnemang lyckades efter två samtal. Ingen frågade efter dekoderkortet som sitter i satellitmottagaren.

Eftersom tjänsten upphört och jag efter några samtal hade betalt slutlikvid så ansåg jag att jag hade gjort mitt, men icke! Så småningom kom faktura för hyra av dekoderkort. Jag trodde att de skämtade då kortet är värdelöst utan abonnemang dvs det finns inga program att dechiffrera när abonnemanget har upphört.
Men det kom påminnelse, varvid jag åter ringde Viasat och valde svenska som språk – tryck 2. Efter 20 minuter gav jag upp och tryckte 1 och fick då uppfattningen att jag kunde glömma hela saken. Jag returnerade i alla fall kortet till en adress som finns på nätet och bifogade en e-mail med förklaring.
I december anländer indrivning med hot om rättegång!
Vem skall åtala vem?

Försöker igen på svenska – resultatlöst så klart. Jag får dock ett ganska hemligt nummer till huvudkontoret och får tala med chefen som inte heller kan svenska.Han ber mig returnera kortet till en adress som ej finns på nätet varvid jag förklarar att jag gjort ett försök = returadress okänd, varefter jag satte kortet där det hör hemma, dvs.i soporna. (Brännbart)
Jag frågade också varför de ej besvarat min mail. Svaret: Det gör vi inte! Hans motivering: Det är lättare att komma tillbaka som kund om man har kortet kvar.
Man skall alltså betala hyra för ingenting under tiden!
Summan av kardemumman: Hos Viasat är du tydligen helt hjälplös utan finskakunskaper och även med kunskaper blir du illa behandlad.

Mvh
Gerhard Holmström
Redaktionen har försökt komma i kontakt med Viasat för att få en kommentar till insändaren, men med klent resultat. På webbsidan finns endast ett telefonnummer, ingen e-postadress eller postadress dit insändaren kunde sändas. Red