DELA

Konsten att ta ansvar

Det är synd att Jörgen Pettersson (JP) från oppositionens största parti Centern inte har svar på raka frågan om vad alternativet till en kommunstruktur är, förutom att kontinuerligt höja skattetrycket för ålänningarna. JP ger ett alibisvar genom att nämna KST, men det är inget konkret svar, för KST förverkligas parallellt med kommunstrukturen.

Det borde Centern och JP veta. KST är viktig, men ändå bara en av många orsaker till varför vi nu skapar större och starkare kommuner.

Det faktum att Centern och JP nu väljer att göra dålig underbyggd valpropaganda av en för hela Åland stor och avgörande fråga, oroar mig. Minst lika bekymrad är jag över den ekonomiska kompass de navigerar efter. Att som Centern och JP kalla en reform som bygger på att rationalisera och kostnadseffektivisera för socialism är för mig obegripligt?

Menar Centern och JP att hela det privata näringslivet då är socialister som kontinuerligt optimerar driften av sina företag, allt för att göra den så kostnadseffektiv och kvalitativ som möjligt? Obegripligt och samtidigt lite talande för hur olika vi ser på hur skattebetalarnas pengar ska hanteras.

Jag tycker JP och Centern är skyldiga att på ett seriöst sätt berätta hur de tar ansvar för framtiden, istället för att lägga ut dimridåer som försämrar utsikten för ålänningarna.

JOHN HOLMBERG

LAGTINGSLEDAMOT (LIB)