Här har vi samlat alla kandidaters insändare. Du kan filtrera insändarna genom att välja i kategorierna nedan.


Konkreta förslag med sunt förnuft

Det finns många viktiga områden inom politiken här på Åland som är jätteviktiga att jobba med. Men dock kan man inte arbeta inom alla fast man gärna under valkampanjtider lovar gröna skogar. Men jag tycker målsättningarna ska vara realistiska och genomförbara.

Så låt mig berätta vad jag tycker är mycket viktigt att jobba med.

Många av våra barn och ungdomar mår inte bra. Det har säkert många orsaker men jag ser även en koppling till skapandet av klimatångest. Om vi som vuxna människor helt kritiklöst följer en hype som är medialt uppbyggt skapar inte trygghet. Även dagens genuspedagogik bidrar i stort sätt att våra unga känner sig osäkra. Det förmedlas en feministisk ideologi i dagis och skolor som sätter viktiga delar av biologisk forskning åt sidan och ersätter de med en tvivelaktig syn på könet. Det är inte bra och vi måste därför börja hålla mått för våra ungas bästa.

Så 1) Satsa klokt på miljön men belasta inte landets ekonomi, näringsliv och skattebetalarnas plånböcker för investeringar utan tillräckligt konsekvensbedömning i klimatets namn. Jobba tillsammans med våra unga för en bra närmiljö utan att plantera rädslan om jordens undergång hos dem. Vi kan bygga en trygg framtid för alla människor genom kloka satsningar inom forskning och näringsliv.

2) Inga offentliga medel till feministiska föreningar för projekt i dagis och skolor. Deltagandet ska vara dessutom frivilligt. Detta ska innebära mera pengar till idrott, kultur och matbanken.

Dessutom vill jag bland annat jobba för:

+ ett samhälle där du får säga vad du vill utan uppifrån förordnat politisk korrekthet

+ en måttlig invandringspolitik som gynnar alla

+ bättre arbetsvillkor inom Åhs

+ tunnel till Föglö

+ svenska språket

+ ett nytt koncept inom föräldraledigheten

+ ett kostnadsfritt körkort i utbildning inom fordonslinjen, den nya körkortslagen ska ses över

Tack för ordet.

RENÉ JANETZKO (OB)