DELA

Kom med något konstruktivt

Sitter hemma på Klinten och funderar på varför inga kommunpolitiker tänkt på det här med att minska antalet kommuner på Åland. Just det ja, det är inte kommunens uppdrag, de ska enbart sköta sina egna medborgares bästa, men har inget ansvar över helheten, som lagtinget har.

Ja, det måste vara surt för Runar Karlsson och de andra Center-medlemmarna att inte vara med i regeringen. Men det betyder inte att man inte kan se framåt och inte bakåt. Skulle man bara se bakåt skulle få framsteg göras i livet… vi skulle fortfarande gå i mörker för ingen skulle bry sig om att uppfinna lampan. Solljus och månljus var bra nog för farfar, då duger det åt mig med tycks tanken vara.

Som kommunpolitiker, och lagtingsman, ställer jag mig bakom projektet att göra servicen för alla ålänningar lite lättare, lite mer rättvis och framför allt enklare i fortsättningen, genom att göra en nödvändig kommunreform.

Och eftersom Runar fortsätter med att använda ordet ”tvångslag” så ber jag honom en än gång berätta för mig vilka lagar som Centern tycker ska vara ”frivilliga” och vilka lagar som bara är ”rekommendationer”. Ska till exempel bilbälteslagen vara en ”tvångslag” eller en ”frivillig” lag?

Nej, som flera ledarskribenter på båda tidningarna redan sagt. Det är dags för Centerns ledamöter att komma med något konstruktivt eller komma med i båten. Att bara gnälla från sidan hjälper inte någon, inte ens medborgarna i Laby.

Igge Holmberg