DELA

Karantän ska gälla alla!

Nog är det ju höjden av dubbelmoral att våra politiker som tutar ut hur mycket som helst om hur folket behöver följa alla restriktioner och rekommendationer för att undvika en omfattande smittspridning inte själv gör det.

Ingen, absolut ingen dör av att inte fira jul med släkten, men genom onödiga icke livsviktiga resor riskerar man faktiskt andras liv speciellt om man inte följer rekommendationerna om karantän.

Finns tusentals människor här på ön som klarar av att inte hälsa på släktingar utanför Åland. Så varför skulle inte våra politiker klara av det? Vill absolut inte att någon ska behöva avgå för sina tabbar men tänk för fasiken till hur ni själv beter er kring dessa rekommendationer.

Den här insamlingsgalan som absolut är viktigt hade säkert gått att ordna utan någon som borde vara i karantän.

Känns ibland som även här skulle behövas tvångskarantän under strikt övervakning som i många andra länder. Landskapet kunde hyra ett hotell för sådana ändamål där finns tillgång till allt som behövs och nära till vård ifall det skulle behövas. Hotellen lär ju inte vara fullbokade ändå i dessa tider. Finns alltför många som inte bryr sig om att hålla sig i karantän.

Finns även sådana som varit satta i karantän som inte alltid följt dessa regler. Handlar inte bara om lagbrott (om man är försatt i karantän) utan ännu viktigare är att man riskerar någon medmänniskas liv genom att inte följa dessa regler. När ska folk börja tänka på övriga invånare. Förstår ni inte allvaret innan någon av era egna drabbas allvarligt.

Ju bättre alla följer rekommendationerna desto större är chansen att komma närmare ett normalare läge. Vaccinet är inte här än till fullo och kommer inte heller att vara någon ”quick fix” till det normala.

ÖNSKAN OM ATT VI ALLA TAR ANSVAR