DELA

Jag vill ha asfaltsvägar av hög kvalitet

Den sista versen i asfaltskvalitetsången är inte sjungen ännu.
Historien som landskapsregeringen levererade åt Justitieombudsmannen i riksdagen lät mycket tvivelaktig.
Skickade man uttömmande bevis och resultat av oberoende laboratoriums provsvar av giftasfaltens kvalitet? Landskapsregeringen säger att det inte går att frakta heta asfaltsorter till Brändö och Kumlinge på grund av resans längd. Har man aldrig gjort detta tidigare?
Vad jag sett har det gjorts asfalteringar i Brändö med annan kvalitet och resultat. Landskapsregeringen kan använda egna färjor nattetid då dessa inte är i reguljär trafik och snabbt frakta den högkvalitativa heta asfalten på bilar ämnade för ändamålet utan att anlöpa mellanhamnar.

Som jag tidigare skrev så är skärgårdens skattepengar av samma höga kvalitet som andra skattepengar. Vi fordrar sålunda vägar av hög kvalitet och inte godtyckligt ditslängd svart mönja.
Den första kortrutten blev till då man måste börja köra fordonen över Brändö på åttiotalet. De som då satt i landskapsstyrelsen lovade dyrt och heligt att vägen från Åva färjfäste till Torsholma färjfäste alltid skulle vara i bästa möjliga skick.
Trafiken med långtradare och andra fordon på denna sträcka är livlig likaså mellan Kumlinge Norra och Snäckö.
Regeringsprogrammet i dag säger att man ska främja allt som rör skärgården. Tror minsann att valprogrammet hamnat i dokumentförstöraren för länge sedan eller så ligger det i en centerpolitikers byrålåda som låstes då regeringen låste in sig efter förra valet.
Bokstavskombinationen lyder som följer EDBTS: Endast Det Bästa Till Skärgården. Snart val igen och då kommer undertecknad att ha en valtent med lagtingskandidater som minsann ska skilja agnarna från vetet.
Kurre i Åva