DELA

Jag stöder könsneutral äktenskapslag

En lagmotion i Finlands riksdag om könsneutral äktenskapslag har skrivits under av europa- och utrikesminister Alexander Stubb (Saml) och av flera regeringspartiernas ordföranden så som, Stefan Wallin (Sfp), Paavo Arhinmäki (Vänsterförbundet), Ville Niinistö (Gröna)och Jutta Urpilainen (Sdp).
Tanken är att samla över 100 riksdagsledamöters namn under hösten för att säkerställa en positiv behandling i riksdagen av denna lagmotion.
Varför behövs en könsneutral äktenskapslag? Det behövs för att garantera människors juridisk likabehandling. Den nuvarande registreringen av homosexuella par ger inte samma rättigheter och skyldigheter som ett äktenskap ger. Den viktigaste rättigheten som denna lag skulle möjliggöra är rätten till adoption på lika villkor som för andra gifta par.

Sexuell läggning gör ingen till en sämre förälder.
I vårt grandland Ryssland finns det fortfarande gatubarn som bor i kloakerna. Jag tycker att dessa, och alla andra barn skall ha rätt till ett kärleksfullt hem.

Äktenskapslagstiftning är rikets behörighet. För att påverka eventuellt kommande lagstiftning, kommer jag att kontakta de riksdagsledamöter som jag känner för att så många som möjligt skriver på denna viktiga lagmotion.
Sirpa Eriksson (Lib)
lagtingskandidat