DELA

Jag röstar på Jessy

Om du ger din röst till en riksdagskandidat så förväntar du dig att hen ska representara dig och dina värderingar, eller hur?

En åländsk riksdagsledamot bör förstås också ha täta kontakter med den åländska regeringen och ha Ålands bästa för ögonen. Men i riksdagen fattas väldigt många beslut. Konkurrenskraftsavtalet slog hårdast mot kvinnor inom offentlig sektor, och taxireformen har visat sig fungera väldigt dåligt, för att ta två exempel. Hur röstade, eller skulle din kandidat ha röstat?

Var står din tilltänkta kandidat när det kommer till kvinnors rättigheter, klimat/miljöfrågor och rasism, när det kommer till kritan?

Värnar din kandidat om den lilla människan och ett samhälle där alla är lika mycket värda och får vara med, från vaggan, genom yrkeslivet till en värdig ålderdom?

Är din kandidat 100 procent fri från kopplingar till näringslivet eller tankar om att använda politiken som en språngbräda till en lukrativ karriär längre fram?

Min röst går till Jessy Eckerman som har en stark socialdemokratisk kompass. Hon håller linjen och räds inte utmaningar.

Hon har inte den största kampanjplånboken, och hon är kanske inte lika erfaren och slipad som några av hennes konkurrenter. Men med råge väger hon upp det med flit och en stark, ärlig vilja att vara en samhällsförbättrare.

”The times are changing”-tiderna förändras, sjöng Bob Dylan. Och något håller på hända. Globalt och lokalt.

I USA skrällde socialdemokraten Alexandria Ocasio-Cortez och tog plats i kongressen, trots hård konkurrens och liten valbudget. Tänk om Jessy skulle göra det till synes omöjliga även här? Vi kan, om vi vill.

Gör som jag, lägg din röst på Jessy Eckerman, på löntagarlistan. Och du, du vet väl om att du kan förtidsrösta 3-9 april?

TONY WIKSTRÖM (S)