DELA

Jag är så trött på allt jålande

Har ju suttit i min arbetsbil och lyssnat på våra folkvalda politiker i marmorborgen. Och konstaterade att det jag hörde gjorde mej så upprörd att man skall vara glad att det inte hände nån olycka.

Vad är det då som gör mig så upprörd kanske ni undrar. Jo bland annat talet om att våra stackars landsbygdskomnuner skall tvingas att samarbeta, till och med gå i hop med tvång. Om det är något jag vänder mej mot så är det att Eckerö, som jag har tillbringat somrar och höstar i ända sedan 1982 skall slås ihop med Hammarland.

Vill kunna säga att jag är Eckeröbo även framöver. Att få mej att säga att jag är Hammarlänning med stolthet, nej det kan ni glömma.

Och sedan när det gäller skärgårdstrafiken vad är, problemet. Sluta jåla om batteridrivna färjor och bro till Gripö. Bit it det sura äpplet och låt den privat tunneln till Föglö byggas. Och sedan så kan resten av skärgården gott åka till Överö och köra tvärs över Föglö.

Jag är så trött på allt jålande som pågår i marmorborgen. Sluta upp och jåla och ta lite vettiga beslut någon enstaka gång.

Tack för ordet.

ANONYM