DELA

Ismer exkluderar

Jag hatar feminism och rasism av samma skäl: Båda ideologierna handlar om att exkludera eller att göra om en stor grupp av människor. Båda ideologierna handlar om att säga: Utan dem så vore vår värld så mycket bättre.

Men jag hatar inte rasister eller feminister. Dom är antagligen så mycket mer än bara det. Dessutom så är dom människor.

I Sverige i dag finns inga tunga namn som kritiserar feminism, trots att feminism är väldigt lätt att kritisera. De få kritiker som finns hamnar i kylan .

I Sverige i dag har ingen röstat för feministiskt styre. Det politiska dubbelkommando som finns idag inom alla stora organisationer i Sverige beror på att vi jämställt Feminism med jämställdhet. Jag anser att feminism har väldigt lite att göra med jämställdhet.

Feminister skiter fullständigt i att det bara är 30% män på högskolan. Dom skiter fullständigt i att löneskillnader mellan män och kvinnor bara är en myt (Medlingsinstitutet). Vad man vill är nåt annat.

När jag pluggade juridik 1997 i Umeå så var vi tvungna att plugga genusvetenskap för att få ut våra betyg. Politisk styrning? Vi kunde lika gärna befunnit oss i Sovjetunionen.. Det värsta är att det finns en sak man inte kan kritisera i Sverige i dag: feminism.

Att det finns en ideologi som inte går att kritisera är alarmerande i sig, att det dessutom är en ideologi som är snudd på religion gör det ännu allvarligare.

MARTIN ENEROTH