DELA

Instängd på livstid

Med anledning av de fruktansvärda händelserna i Norge.
Galningen som genomförde detta är ju totalt omprogrammerad i sin hjärna. Planeringen hade ju pågått i många år. En återställning av hans hjärnfunktion är med all sannolikhet ogenomförbar.
Så, vad göra?

– Ett fängelsestraff hjälper föga. Hans gelikar (finns nog många) ser då honom som en hjälte.
-Dödsstraff som i USA, Iran, Kina med flera? Nä, makabert och löjligt och förflyttar mänskligheten till stenålden. Det är inget straff, utan ett sätt för en regering att göra sig av med ett problem med lagliga medel.
-I den civiliserade världen har vi mentalsjukhus med kapacitet att spärra in dylika vilsekomna själar och dårar, där de även kan få vistas i livstid. Det kostar naturligtvis mycket pengar, och kräver säkra byggnader och specialutbildad personal. Men, demokratin måste kosta.

Att han då betraktas som den dåre han är, kan knappast inspirera några efterföljare. Jämväl skall han naturligtvis avstängas från all kontakt med yttervärlden- tidningar, TV radio, dator etc.
Jag hoppas innerligt att han inte får ett fängelsestraff som galningen Juha Valjakkala i Sverigel denna Juha fick en massa beundrarinnor (töntiga småtjejer som trodde sig kunna omvända honom) medan han var inlåst. Han lyckades bli gift och utsläppt på kuppen, kom ut och fortsatte sitt värv i kriminalitet .
Så, snälla Norge, stäng in honom för evigt och göm hans grav. Han får inte vara/bli en förebild.
Lasse Brunström