DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>FALSKA RYKTEN Det jag däremot inte accepterar är ryktesspridning om att jag kräver ekonomisk kompensation från klubben, per definition, för att spela ishockey. Det är smutskastning och helt osant, skriver insändarskribente Niclas Hero. På bild Niclas Hero.

Inget krav på betalning från IFK

Just nu går ryktet på ön att undertecknad kräver betalt för att spela ishockey i IFK Mariehamn. Så är inte fallet. Det enda önskemål jag haft är att slippa stå för utrustningskostnader om jag själv ordnar en sponsor som står för min utrustning – men även i ett sådant fall har föreningen sagt sig vara oflexibel, och kräver i ett sådant scenario att hälften av en sådan sponsorintäkt ska gå till den övriga verksamheten. Alltså inte min utrustning.

I och med att jag jobbar rullande treskift över sjudagarsperioder så har jag redan ett inkomstbortfall om jag deltar i seriespel då de flesta matcher är schemalagda helgtid. Jag måste alltså ta mycket ledigt helger för matchspel, samt kvällar för träningar. I och med dessa faktum ville jag hitta – samt vara en del av – en lösning. Men då föreningen verkar ha nya policys som de håller starkt vid, så accepterar jag naturligtvis att det är på detta viset och att jag med stor sannolikhet inte har möjlighet att spela ishockey kommande säsong.

Det jag däremot inte accepterar är ryktesspridning om att jag kräver ekonomisk kompensation från klubben, per definition, för att spela ishockey. Det är smutskastning och helt osant. Det är snarare så att jag bidrar till föreningens ekonomi genom att ställa upp vid och ta initiativ till anordning av exempelvis sponsormatch som gav klubben stora intäkter. Samt sett till att min familj sponsrar klubben med en ansenlig summa.

Ytterligare en anledning till att jag troligtvis inte kommer vara en del av IFK Mariehamn kommande säsong är att min egen och klubbens värdegrund inte verkar rimma med varandra. Detta då en spelare som ställt till med diverse dumheter välkomnas tillbaka med öppna armar. Någonstans bör man dra gränsen, och jag anser att IFK Mariehamn i detta fall borde dragit den för länge sedan. Detta resulterar i att klubben i nuläget står för värden jag inte kan ställa upp på.

Tackar IFK Mariehamn för några fina år. Hoppas på att åter spela i den grönvita tröjan den dag vi kan nå någon form av samförstånd. Och då menar jag i första hand inte ekonomiskt – utan sett till värderingar och moraliska ställningstaganden. Tills vidare är denna insändare mitt sista yttrande i denna fråga. Önskar – trots meningsskiljaktigheterna mellan föreningen och undertecknad – all lycka till IFK Mariehamn kommande säsong.

Niclas Hero