DELA

Inför tvångskarantän på inresande

När ska folk fatta att grunden till all smitta på Åland kommer enbart från personer som varit utanför Åland och inte hållit sig i karantän ordentligt. 27 bekräftade fall på ett dygn på lilla Åland borde väl vara väckarklocka nog för alla något så när förnuftiga att fatta att hålla sig på ön över sportlovet.

Och är man så egoistisk att man åker ändå så borde man fatta att fysiskt totalt isolera sig i minst två veckor från omvärlden. Enda nödvändiga resor är frakter och livsavgörande sjukvård absolut allt annat är onödigt resande i dessa tider. Det borde absolut införas tvångskarantän i minst två veckor på alla inresande.

Absoluta majoriteten av ålänningarna sköter sig jättebra men de som reser håller sig tydligen inte i tillräcklig karantän. Det är ju tydligt.

Tänk efter nu innan det är för sent. Resande är orsaken till allas obekväma vardag med jobbiga masker 8 timmar per dag eller mer och alla besöksförbud med äldre. Låt oss hellre leva någorlunda normalt på ön istället. Känns som vår lilla regering på ön skulle behöva följa den finska lite mer. Istället för att vara lika mjäkiga som den svenska och bara invänta katastrof.

”EN AV SÅ MÅNGA SOM GÖR VAD VI KAN FÖR ATT HÅLLA ALLA SÄKRA”