DELA

Inför pensionsval

Svar till Alliansens höjning av pensionsålder.
En höjning av pensionsåldern är det sista jag vill se. Jag känner många som ser väldigt mycket fram mot att få bli pensionär och få tid att resa runt världen eller syssla med annat man verkligen gillar. Redan idag är det alltför många som inte hinner få uppleva sin pensionsdag. Jag vet att det är det bästa för samhället om man jobbar tills man stupar och dör sen snabbt. Men jag och många andra tycker människor är värda nåt mer.

Jag vet också att pensionspengarna inte kommer att räcka till och man måste göra nåt. Men att höja pensionsålder är det väldigt många som tycker är en dålig idé.
Min idé är att införa ett pensionsval, där varje pensionsbetalare för välja om de vill betala dagens pensionsavgifter och höja pensionsåldern, eller betala en högre pensionsavgift och få en lägre pensionsålder.
Det finns ju många människor som inget hellre vill än att få fortsätta jobba så länge man tycker man orkar, men det finns också människor som verkligen ser fram emot att få bli pensionär innan man blir krympling.
Detta förslag ger människor möjlighet att själva välja hur de vill leva utan att det kostar mer pensionspengar.

Fördela kostnaderna för 5 års pension på den tid man betalar in pension, tror inte höjningen skulle bli så jättestor och många människor skulle välja det alternativet.
Säg att jag nu kommer på att jag hellre skulle vilja gå i pension vid 60 än 65, då går jag till FPA så fördelar de kostnaden för 5 års pension på den tid jag har kvar till pension.
Vilket parti ser till mer än pengarna och bryr sig om vad människor vill också?
Henrik Hagström