DELA

IFK är skyldig en förklaring

IFK:s kansli hade i hemmamatchen mot Haka i söndags reserverat platser till Haka-supportrar på ett par bänkrader direkt nedanför hemmaklacken och mitt bland oss andra hängivna IFK-supportrar. Jag och flera med mig tog detta som en skymf mot oss och föga artigt mot Haka-supportrarna som enligt uppgift i halvtid bestod av Hakas styrelse med bihang.
I halvtid pratade jag med några av dem och förklarade att de skulle ha det mycket trevligare på södra läktarsektionen bland den handfull Haka-supporters som stod på rätt ställe. En del hörsammade mitt förslag, men det var en hög kvar som förpestade stämningen på vår läktarsektion.

Jag vill ha en offentlig förklaring av IFK:s ledning varför man gjorde på det här sättet mot sina hemmasupportrar och dessutom denna oartighet mot sina gäster från Haka.
I annat fall har inte jag någon lust att bevista några fler hemmamatcher i år. Och det duger inte med en förklaring att ni inte förstod. Att skilja supportrarna åt har ju varit en säkerhetsåtgärd som gällt i många år.

Ulf Weman,
IFK-supporter

IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson svarar på insändaren:

Förlåt oss, vi gjorde fel.
Haka-supportrarna som var fulla och otrevliga på norra delen av läktaren utgjordes av klubbens ledning och styrelse med följeslagare. De hade bett att få bli placerade på annan plats än vid bortaklacken på södra delen av läktaren. Vi gick dem till mötes men kan konstatera att de svek vårt förtroende. Detta ska inte upprepas.

Med vänlig hälsning,
Peter Mattsson
Klubbdirektör