DELA

I min värld är det bra att känna till ”alternativa tankegångar”

Anders Gustavsson avslutar sin andra replik med: ”På en punkt är jag dock överens med Toivonen: Jag är tveksam till vaccinpass…”

Bra. Detta var poängen i min första insändare i ämnet.

Jag skrev att ”WHO har ju självt erkänt att dödligheten ligger i nivå med vanlig vinterinfluensa” men inte det är en vanlig vinterinfluensa. Om dödligheten är 0,2 eller 0,14 procent så anser jag att det ligger i nivå, medan åtgärderna är på totalt annan ”nivå” än vid influensan.

I en replik skrev jag: ”… Ivermektin, Oxiklorin och intravenös c-vitamin används av vissa läkare i världen vid behandling av covid-19, även om det är omdebatterat.” (I Nyan ”kan användas”.)

Wille Valve (MSÅ) skrev på sin politiker-facebooksida: ”Blir lite chockad över att det finns folkvalda som lyfter fram oxiklorin och intravenös c-vitaminbehandling för behandling av covid-19. Det enda som kan stoppa covid-19 är vaccin. Det är det enda som kan skydda dig och andra från covid-19.”

Han skriver i en kommentar: ”I ‘min värld’ är det så, att om du på riktigt bryr dig om Åland & ålänningarna så kan du inte torgföra humbug som botemedel mot covid-19.”

I ”min värld” är det bra att känna till lite om ”alternativa tankegångar” kring synnerligen aktuella frågor. Kanske ÅHS:s styrelseordförande kan presentera en källa på ”humbug”? Jag har nog källor på att det kan fungera.

En politiker måste inte vara myndigheternas Nicke-Docka.

Vaccinet är inte det ”enda alternativet att stoppa covid-19”. Den som insjuknat kan inte botas av vaccin därför borde varje ansvarsfull läkare ha ett alternativ, även om myndigheterna inte rekommenderar det. I en utfrågning i Israel hävdar dr Zelenko att med hans ”protokoll” så skulle 80 procent av alla dödsfall i USA ha kunnat undvikas. Hans team har behandlat 6 000 patienter. Säkert en överdrift, men kanske 50 eller 20 procent men hur många liv skulle det ha kunnat spara? Ingen hade räddats genom att få ett vaccin då de kom till sjukhuset.

I en replik till Anders Gustavsson skrev jag: ”nu plötsligt så uppmanas även barn att vaccineras … bakom ryggen på helt ovetande föräldrar.”

Tack vare debatten så fick jag ett tips om ett brev som tjugo läkare, sänt ett brev till THL med krav på att omedelbart stoppa all vaccinering med hänvisning till det stora antalet misstänkta dödsfall av vaccineringen och annat. (pelastetaanlapset.fi).

De skriver att THL i februari ställde upp fyra kriterier för att vaccinering av barn skulle kunna inledas. Enligt läkarna har inget uppfyllts.

Läkarna tar upp det etiska problemet med vaccin och biverkningar. För äldre och personer med underliggande sjukdomar är covid-19 farligare än säsongsinfluensan, vilket är ett argument för att vaccineringen går längre ner i åldrarna, men vid vilken ålder riskerar vaccinet att skada mer än sjukdomen på lång sikt? Detta är den svåra frågan. Vid 50, 40 eller 20 eller?

I en intervju (28/7 2021) säger en representant för WHO att de inte rekommenderar en allmän vaccinering av barn; enbart för barn i riskgrupper.

Men Marin-regeringen går emot både THL:s tidigare rekommendationer och WHO:s rekommendationer.

Då måste även en politiker ha rätt att fråga sig: Varför gör hon på detta viset? Jag måste få fråga vad som kan ligga bakom detta. Wille Valve får agera nicke-docka om han vill. Har vi för mycket vaccin kan vi skänka det till Afrika.

Just nu ser THL inte någon orsak till en tredje spruta …

Men nu måste vi säga: Hit, men inte ett steg längre! Vi skall inte ha ett coronapass! Vi kan stoppa vaccineringarna nu. Vi skall inte vaccinera barn! Vi skall inte ha en tredje spruta!

STEPHAN TOIVONEN
ÅLÄNDSK DEMOKRATI

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp