DELA

Hutlösa priser till fastlandet

Hur kunde det bli så fel, Veronica Thörnroos! Efter att förra trafikministern tagit bort de små rabatter för oss som åker till Korpo/Houtskär, blev avgifterna hutlösa som ingen kunde betala, därför uppvaktade jag samt två till från vår grupp trafikministern i januari med en skrivelse om de orimliga avgifterna. Efter en bra diskussion lovade hon återkomma efter en månad med ett positivt förslag.

I maj kom ett luddigt beslut som visade att de var lika galet som förut 110€ för t/r resa och 50€för ansökan om bokningsrätt, vilket jag protesterade mot direkt till Veronica via mail och hon skulle återkomma efter någon dag då hon tydligen inte visste hur galet de blev i slutändan. Nästa besked kom i början på aug. att den 25 aug. skulle de komma ett bra beslut för oss. De kom, och de visar att efter hela 8 månader behandling av ett så litet ärende kan man inte komma med ett förslag som gör oss likvärdiga med övriga ålänningar som reser till sina stugor.80€ för t/r resa och begränsningar i bokningarna, gissa vad de blir för 10 resor! De är ett hån och förnedrande mot denna grupp av personer som ”invandrat” till landskapet och arbetat, betalat skatt här i hela sitt arbetsliv, och ett flertal på ledande tjänster.

Hur kan man i Centern behandla en grupp som andra klassens medborgare på det här viset som de uppfattar de, jag skäms som infödd ålänning att ett så stort parti som Centern och dess trafik ministrar har en så fientlig inställning till ”invandrare” från Åboland och inte vill ge samma förmåner till alla som är födda här. Min svenske arbetskompis ombord tyckte att partiet påminde om Sverigedemokraterna när jag berättade om saken! Du hade kunnat göra ett fint avslut här Veronica, men du sumpade det. Nu väntar vi bara på nästa trafikminister efter valet som kanske har en mera mänsklig syn på saken. Röster till Centern i valet kommer det knappast från den här gruppen.
Sven-Åke Gustavsson
Gift med Korpobo