DELA

Hur tänker beslutsfattarna egentligen!

Att resande själva får bestämma om man behöver vara i karantän eller inte.

Detta är ju verkligen ofattbart. Det här om något är ju att bjuda in viruset i samhället. Har man inte haft samhällssmitta tidigare så lär ju detta vara ett effektivt sätt att få det. Vi har ju redan tidigare sett omfattande ökningar av virusfall i samband med ökade inresor. Vi har ju även sett att inte alla, men en alltför stor del av svenskar som kommit inte brytt sig om oss det minsta. Flera av dem har kommit trots att de varit lite sjuka. Springer runt i butiker så fort de kommit av färjan. Detta kommer ju direkt att uppfattas som ett enkelt kryphål för svenskar att fritt kunna resa till Åland.

”Behöver ju bara säga att man haft viruset”.

Vi vet ju redan hur resgalna svenska folket har varit under hela pandemin. Det enda de tänker på är ju rätten att resa.

Det är ju ren idioti att bjuda in turister genom att de endast ska behöva säga att de haft viruset utan några som helst bevis på det. Dessutom finns det ju redan flera fall i Sverige som fått smittan på nytt och blivit sjuka trots tidigare smitta till och med inom sex månader.

Tänk till ordentligt nu innan vi har en rejäl samhällssmitta här med. Smittspårningen lär ju inte bli lättare med alltför många icke nödvändiga inresor, folk som inte vet vilka de råkat på i affärer, kaféer och restauranger. Man kan ju faktiskt bli smittad på mindre än 15 minuter i samma rum. Vi vet ju varifrån de absolut flesta fall kommit in till Åland.

Snart behöver vi ålänningar stänga in oss igen om vi får hit en massa turister på grund av sådana horribla beslut.

Vi som bor här och våra möjligheter att hyfsat fritt kunna röra oss inom Åland borde ju absolut prioriteras före turisterna.

”OROLIG INVÅNARE”