DELA

Hur fungerar Motorfordonsbyrån?

Jag försökte få telefonkontakt med Motorfordonsbyrån på torsdagen den 1 augusti ca 13.30 på eftermiddagen.
Jag ringde två gånger på numret till växeln och dessutom till sex andra av byråns nummer. Utan att någon svarade!
På två av numren fick jag dock ett telefonsvar som berättade att personen var på semester vilket förklarade varför de inte kunde svara. Men var övriga anställda var förblev en gåta.
Efter dessa misslyckade försök att komma i kontakt med Motorfordonsbyrån ringde jag landskapsregeringen och sökte ansvarig minister. Fick så småningom kontakt med den alltid så trevliga ministern Carina Aaltonen som tycke att det hade varit mycket värre om de inte svarar på ÅHS när jag ringer.
Jag frågade om hon skojar, för det verkade som hon inte tyckte att det är fullständigt oacceptabelt att en myndighet som Motorfordonsbyrån inte svarar i telefon? Hennes recept var ungefär; ring igen tills de svarar.
Jag kontrade med att Motorfordonsbyrån borde privatiseras, då skulle intresset för kundservice och inkomster öka. Carina kontrade med att de funderat i dessa banor men M-byrån tjänar lite pengar till förvaltningen så därför är det inte aktuellt.

Nu undrar jag; är det så här vi vill att en myndighet som i telefonkatalogen har sex anställda på kontoret och sex anställda besiktigare ska skötas?
Med dagens teknik kan väl en så här katastrofal service inte tillåtas.
Eller hur, landskapsregeringen?
Rolf Granlund (Åf)