DELA

Hur få bilplats på skärgårdsfärja?

Vad är nu detta ? Skulle igår boka färjplats för bilen. En bilplats som jag betalat årskort för trots att också det är galet. Man sa då på Ålandstrafiken att det finns endast en skärgårdsplats och att jag bör ringa på nytt idag. Idag är det stängt. Stängt på ett ställe för service. Helgalet. Att det finns en skärgårdsplats på en skärgårdsfärja är ännu en galenskap. Dom finns ju till för skärgårdsbor. Var har det gått fel då man tänkt ut detta. Ålandstrafiken borde ju finnas i skärgården där färjorna finns. Nu är ju också cafeer på färjor som till exempel Viggen mer stängda än öppna. Förut kunde man handla kaffe, tobak och småvarmt från första turens början till sista turens slut.

Vem skriver avtal med privata rederier och går med på sådant som strider mot allt förnuft? Betalar man ens löner åt besättningar från det arbetet börjar på morgonen till dagens slut och sköter man fartygens underhåll? Får besättningarna äta vitaminrik mat och dryck i den mängd dessa vill? Förekommer njugghet som att inte sälja tobaks produkter? Landskapsregeringen behandlar både besättningar och skärgårdsbor som boskap men på självstyrelsedagar vill man berätta hur duktiga man är. Inte har man heller ordnat Veikkausspel tillbaka till Åland. Regeringen har nog inget att yvas över.

KURRE I JURMO

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp