DELA

Hoppas du blir av med kortet

Till dig i vit pickis som lekte en livsfarlig lek.
Såg just dig i en vit pickis som körde ut västerut från husen vid bogränd. Det vill säga ner på cykel- och gångbanan. Du hade ganska bra fart runt kröken. Även vidare till Hindersbölevägen. Du är en ung kille som antagligen just fått körkort.
För din egen skull hoppas jag att något händer så att du blir av med körkortet ett tag framöver. Du behöver tydligen bli lite klokare ännu innan du kör mer bil.

Tänk om din kompis lillasyster hade suttit bakom kröken på gångbanan. Då hade hon varit död idag. Eller om din kompis mormor hade kommit där med rullator, samma sak, hon hade varit död idag. Tänk om du fick det på ditt samvete, att du hade kört ihjäl någon, bara för att du skulle vara lite häftig. Jag är ganska säker på att du hade ångrat ditt vägval och även hastigheten då, i många år efteråt. Och din kompis, han i den lilla bilen, som tog rätt väg ut, han var nog in te så mycket bättre han heller. För med den hastigheten skulle samma sak kunna hända honom, även om han denna gång höll sig på vägen.

Jag har hört ryktas av andra att det är livlig biltrafik på gångbanorna runt "Odalsjön", men det är första gången jag sett det själv. Jag hoppas faktiskt att jag slipper uppleva det igen. Och sen hoppas jag faktiskt också att någon av dna grannar som vet vem du är, pratar förstånd med dig. Lite för din skull, men mest för alla andra som kanske råkar befinna sig där, på gångbanan, vid fel tidpunkt.
Faster Rut