DELA

Hellre för högt än alldeles tyst

Oj, en sådan helg och det är mycket kvar av veckan! Åland bjuder just nu på upplevelser och värdskap av högsta världsklass. Sjödagar, Rockoff, kräftpremiär, teater, konserter, Poker Run, cruising och så vidare.

Det händer något i varje hörn och Åland lever mer än någonsin. Det som händer är fantastiskt och inspirerande på så många vis. Till sjöss kryllar det av båtar och på gatorna i staden myllrar folk till sen kväll. Det ljuder och har sig och är liv i varje knut.

Denna peak i vår besöksindustri är resultatet av att entreprenörer och företagare och arrangörer sagt ja istället för nej och att samhället tänjt sig gör att göra evenemang möjligt. Alla måste hjälpa till och alla är betydelsefulla för att helheten ska bli lyckad; försäljare, hantverkare, piloter, kaptener, artister, pizzaätare, dansare och alla andra.

Arbetsglädjen som gjort detta möjligt borde vi ta med oss i det fortsatta jobbet för att göra Åland attraktivt. En stad som Mariehamn ska vara lite stökig då våra gäster hälsar på. När sommaren är över blir det tyst igen och DET är en betydligt större utmaning än en irriterande helikopter som ser till att folk får se vår stad från ovan.

Njut av sommaren, ät en glass och gläds åt glada besökare.

För sist och slutligen är det ju precis som Churchill sammanfattade det hela: Pessimisten ser problem i varje möjlighet medan optimisten ser möjlighet i varje problem.

JÖRGEN PETTERSSON

LAGTINGSLEDAMOT (C) OCH OPTIMIST