DELA

Har ni svar, Paf?

jag alldeles tydligt refuseras av tidningen Åland önskar jag här i Nya Åland klargöra några saker om vårt spelbolag Pafs orimliga förklaringar till förskingringshärvan över huvudtaget har skett .
Paf påstår att dom alltid gör penningtvättanmälning när så är befogat. Och att dom följer penningtvättlagen. Där är vi djupt oeniga.
De finns ett gränsvärde när ett spelbolag skall öka sin övervakning av spelaren. Vill Paf säga vad den summan är? Jag vet och kommer att korrigera felaktigt svar.
Det finns också en punkt som säger att spelbolaget inte blir ansvarslöst efter att man gjort den primära kontrollen utan den skall fortgå om nämnda gräns passerats.

Där finns också en punkt som säger att man inte får röja för den övervakade att man är ”oroad / misstänksam eller vet” att de är oegentligheter som står bakom den personens spel.
Då undrar jag om inte de är de som är orsaken till att Paf är världsunika på att ringa upp spelaren och fråga ”är allt ok, har du kontroll över ditt spelande”?
De skulle också kunna sägas så här ”passa dig vi är dig på spåret”.
Det är alltså lagvidrigt. Man får ej förvarna en misstänkt.
Och om en person i 38 månader för in i medeltal över 17 000 euro i månaden då bör Pafs omskrivna radar ha varnat många gånger och utredning startat.
Jag har personligen konstaterat att de inte är fallet utan allt har fått fortgå.
Ett uttalande av styrelseordförande Jarl Danielsson som sade Paf vart också lurade av bokföraren. Kan bara betyda att Pafs ageranden skriker inkompetens. Vill Jalle förklara det.
God fortsättning på eder alla
Anders Uppgårdh