DELA

Häng med på en annorlunda valkampanj

Inför lagtingsvalet 2011 utmanar jag alla kandidater att också lägga lite tid på frivilligarbete. Jag har hittills krattat och lämnat krattor vid simstränder i Mariehamn och Jomala så att även andra ska kunna kratta bort algsörjan från stränderna (2 timmar) och klippt gräsmattan runt Överby dagis (6 timmar). Jag kommer att plocka potatis med en Finströmbonde (ca 5 timmar) för att öka min förståelse för jordbrukarnas villkor och anmäler mig som frivillig inför allt från hungerdagsarbetet och klädpackning till medling på medlingsbyrån. Därtill tänker jag göra studiebesök för att möta människorna som arbetar med t.ex. vattenrening, hållbar energi, och omsorg. Mindre reklam i postlådorna, mera förståelse för den åländska vardagen.

Vi lagtingskandidater kan redan idag arbeta för ett lite bättre Åland. Vill du träffas för att göra Åland lite bättre kan du ta kontakt på wvalve@gmail.com eller 040-596 2929. Du kan följa med arbetet på www.wille.ax eller genom att gilla ”Wille till lagtinget” på Facebook!
Wille Valve (M)
Hittills: 8 timmar frivilligarbete

P.S. Enligt arbetshälsoinstitutet gör 2 timmar frivilligarbete i veckan dig dessutom friskare, gladare och ökar din livslängd