DELA

Handla lokalt på Åland!

Har du tänkt på hur rikt utbudet på fina produkter och tjänster är hos oss på Åland? Det har vi! Därför vill vi påminna er alla om detta samt uppmana alla ålänningar att handla lokalt!

Att stöda den lokala handeln gör gott för hela samhället, men också för den egna plånboken. De lokala butikerna gör din ort attraktiv med sina unika och noga utvalda sortiment. Du får bättre valmöjligheter och mångfald både idag och i framtiden. Din lokala butik känner dig ofta och du får god, personlig och snabb service.

Lokal handel är responsiv och kan i stor utsträckning tillgodose önskemål och förfrågningar. Bara i Mariehamn finns över 70 butiker och 20 restauranger!

Dessutom finns det bl.a. apoteket, frisörer, banker och försäkrings- och fastighetsbolag – får att nämna några. De lokala butikerna och restaurangerna är en viktig mötesplats som stärker känslan av samhörighet.

Butikerna drivs av lokala entreprenörer som utvecklar din ort, skapar närhet, personlighet och gemenskap. När du väljer att handla lokalt stannar dina pengar på Åland. Detta innebär fler arbetstillfällen, mer pengar till vård, skola och omsorg, bättre vägar samt en bra och levande miljö att bo i.

Genom att handla lokalt bidrar du också till en hållbar framtid. Att förflytta sig från Åland för att göra inköp kostar både för dig och miljön. Genom att handla här hemma sparar du både bensinpengar och gör miljön en tjänst.

Inför julen och framtiden – shoppa lokalt och hållbart!

City Mariehamn