DELA

Giftasfalten måste tas bort

Nu inför stundande lagtingsval ska vi ta upp tjärasfalt giftasfalt som finns mellan Torsholma och Brändöby samt på Kumlinge och Föglö. Denna giftasfalt har nu retat gallfeber hos traktorförare samt tvåhjulingar i massor av år.

Har själv i insändare ställt många frågor om denna vägbeläggning men ALDRIG fått något svar. Beläggningen lades då nuvarande lantråd var infrastrukturminister och nu ska vi ge landskapsregeringen en chans att bättra sej.

Nuvarandes förtroendekapital är lågt men nu kunde han visa att han älskar skärgården och vill göra ALLT för skärgårdsborna. Han kan också ta bort fordonsavgifterna på skärgårdsfärjorna, det vill han säkert göra.

Hur ska det bli? Ska giftasfalten tas bort och destrueras eller lägger man på ny slät asfalt, lika fin som på fasta Åland eller viket blir det? Den ska i alla fall bort i alla tre kommuner som räknades upp.

Val i oktober och då vill väl alla ha sin stol i borgen också efter valet. Ge nu ett tydligt svar på denna insändare i båda tidningar, annars kommer gula västarna.

Med hopp om släta fina asfaltvägar,

Kurre i Jurmo

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp