DELA

Geta marthaförening 100 år

Under vårt jubileumsår har vi gjort en massa trevliga saker som glatt andra och oss själva. Vi har 19 medlemmar, varav 4 är hedersmedlemmar.
Bland annat följande har vi haft för oss.

1. Vi har bjudit in alla nyinflyttade kvinnor i Geta till kvinnokväll på Soltuna, där vi bjöd på traktering och underhållning. Vårt syfte var att få lära känna de inflyttade och vice versa.
2. Vi var några marthor som klädde ut oss till påskkärringar och vandrade till skolan, dagis och Hemgården och bjöd på påskägg i godisform.
3. Vi har skänkt 330 euro till en ungdom i Tanzania för studier.
4. Kyrkan har fått en dopklänning som församlingen lånar ut till dopbarn.
5. Alla nyfödda barn i Geta får en sagobok med cd.

6. På Geta-dagen hade vi stort kaffekalas med 14 sorters bröd och vi bjöd våra gäster, till allas glädje, och vi tackar för det frivilliga bidrag som kom i korgen. Vi hade också ordnat en utställning med handväskor.
7. Vi har tillsammans med frivilligarbetare packat julpaket till Lettland.
8. Vi har stickat en lång tomteluva som blivit en stor succé, kända ända bort i Amerika, inte alla dagar Geta-marthorna är på HBLs förstasida. 50 euro har kommit in bara på luvprojektet.

9. Vi inledde adventsfirandet med att hälsa tomte och bock välkomna och bjöd på glögg och pepparkakor och njöt av att se de tindrande barnaögonen.
10. Till Matbanken har vi betalat 150 euro i stället för julblommor och choklad som vi brukar dela ut.
11. Lördagens intäkter från lotteriet med nybakat bröd som vinster, går oavkortat till Getas ungdomar, som har pysselverksamhet i Furulund. Vi har även anhållit från Finlands marthaförbund att få ett bidrag till denna verksamhet. De delar ut 150 euro till den som söker.

För att finansiera dessa tilltag har vi givit av oss själva och hållit lotterier med vinster vi skänkt, och det mesta har varit sådant vi skapat själva.
God jul, önskar 100-åringen i Geta.
Geta marthaförening