DELA

Ge postanställda högre lön

Postens jobbare är tvungna att strejka då 100% statsägda Posti vill göra mera vinst. Det finns ägarstyrning från statens sida som kunde ingripa så ingen strejk skulle behövas.

Direktören skulle ha 82 000 euro i månaden + golfaktier. Det är att skratta den vanlige skattebetalaren i ansiktet. Nu är den grupp som måste strejka en del av 4 % i Posti som delar och sorterar frankerad post som man har monopol på.

Resten i Posti är konkurrensutsatt och på det gör man 10 miljarder i vinst. Frågan kommer osökt, måste man verkligen pressa ner lönerna hos utdelare och sorterare med upp till 50 % så att dessa inte längre kan leva på sin lön utan måste begära bostadbidrag och utkomststöd m.m av statsägda Fpa? Så vill Sipilä och Berner att livet ska vara för så många finländare som möjligt.

Hoppas verkligen att man fattar rätt beslut nu i löneförhandlingen annars stödstrejker och oanade följder. Sipilä tog undan vissa bolag som varit staten till ett bolag som heter Vake. Genom att föra över bolagen till exempel Neste Vapo med flera har inte riksdagen längre insyn i bolagen och han kunde sälja bolag som Raskone billigt till sin kompis.

Så är det när politiker inte har ekonomiskt personligt ansvar. Vi är slavar under kapitalismen. Därmed inte sagt att alla med förmögenhet skulle vara av ondo.

Vår egen Anders Wiklöf kunde lära många mycket hur man är då allt går så man kan lägga hela bokföringen framför näsan på skatteinspektör på kortast möjliga tid.

KURRE I JURMO