DELA

Ge oss svar om Veikkaus

Tackar för allt stöd under året i kampen för att få Veikkaus tillbaka till Åland. Man kan inte begripa att landskapsregeringen skulle vara så jäktade att dessa damer och herrar inte skulle hinna ge ett uttömmande svar på tidningarna hur arbetet med Veikkaus framskrider och när vi åter kan spela. Svar direkt finns som en möjlighet att konfrontera landskapsregeringen och få svar.

I borgen finns säkert folk som gärna skulle spela. Många är de företag vars omsättning sjönk katastrofalt då Veikkas tog bort sina terminaler. Att ge monopol ställning åt Paf är lagstridigt och mot EU:s regler och en anmälan till EU domstolen samt domstolen i Strasbourg för mänskliga rättigheter kan bli oerhört dyr för ledningen på Åland. Detta är inte ett hot men ett bra tips. Gör nu det som Ålands folk vill och visade med medborgarinititiativet med över 1 600 namn insamlade på några dagar, skulle fler ha besökt dessa ställen med listor hade siffran säkert varit 20 000 personer eller fler. Tänk också på att valkampanj pågår i fyraårs perioder och ledningen bör vara lyhörd för vad folket vill.

Att det inte beställs nya skärgårdsfärjor är ett tecken på att valkampanj pågår. Det parti som beställer nya färjor istället för Ejdern, Knipan, Gudingen och Skiftet med flera kan räkna med förlust i nästa val. Man vågar inte bli utan fasta Ålands och Mariehamnarnas röster. Vilka får lida med gamla färjor? Jo skärgårdsborna som inte ger så många röster. Ja nu gäller det Veikkaus och ett uttömmande svar.

Tack för att Ni läst mina insändare, det har landskapsregeringen helt tydlgt inte gjort.

KURRE I JURMO